Internetcafe.

Nu kan vi öppna ett sådant här hemma. Jag har nämligen fått en dator till! Nej, sååå bortskämd är jag inte, utan jag har fått en genom skolan. Till skolarbete och så. Dock hade jag ju redan en bärbar innan det, och så har mamma en stor och en såndär söt liten minidator. Alltså har vi fyra bärbara och en stationär dator här hemma, hehe.
I alla fall är den nya datorn bra, speciellt eftersom den är fullproppad med underbara program så som Photoshop, InDesign, Illustrator osv. Iiih! <3

 


Hejhej.

Ja, igår vad det Sala Mässan här i Sala. Massa utställningar, uppträdanden (Stackars E.M.D., de blev jagade av väldigt många yngre barn!) och en del andra saker. Bland annat denna.
Man skulle klättra upp för den där 'stegen' och sedan hoppa ned från den. Helst skulle man försöka få tag på tablettasken som hängde i ett snöre framför en, men det var omöjligt.

I alla fall fick jag en liten idé, och var bara tvugnen att prova när jag kom hem. Här är reslutaten, haha.

http://www.youtube.com/watch?v=9C4Ti0bciZE
(Helt plötsligt funkar inte det att lägga in filmer här, så  jag får länka)


Hola.

Nej, jag läser inte spanska. :P

Då var första veckan i nya skolan avklarad då. Yay. Ja, inte för att vi har gjort så mycket.. Planerat att sova över på Björnö, och bakat tårta.. typ..
Eeh.. när jag säger det så låter det ju lite käppt. Men tårtsaken var en tävling, vi skulle i lag baka en tårta med mediatema. Självklart glömde jag kameran hemma den dagen, och mobilen laddade ur fem minuter innan tårtan var klar, så jag har ingen egen bild. Men dagen efter visades massa bilder från den dagen på tv:n i entrén, och då tog jag kort på tv:n när vår tårta visades.. Det säger ju sig självt att det blev en ganska dålig bild, men ni ser i alla fall får ni se hur den ser ut. Den vann ju fakitiskt priserna 'Snyggast' och 'Mest konstnärlig'. Hehe.

Den är gjord av tårbottnen, grädde, strössel och godis, med sylt inuti. Yummie!
Och om ni inte ser det är det en kamera!

GRATTIS MAMMA!


Idag fyller mamma år, grattis på dig. <3

I morse visade det sig att bussen jag trodde jag kunde ta slutade gå i söndags, och hade ersatts med en buss som gick fem över åtta på morgonen. Detta fick jag reda på tio över åtta. Som tur var skjutsade morfar mig till Västerås, tack igen!
När jag skulle hem blev det lika krångligt. Jag missade 12.27 tåget med två minuter, eftersom jag inte tänkte på hur länge jag satt och åt lunch. Jag gick upp på stan och väntade på 13.33 tåget, som jag sett skulle gå till sala. Jag gick tillbaka till stationen vid ett ungefär, och väntade. Tillslut kom det, men det stod att det skulle till Eskilstuna, fel håll alltså. Då gick jag och frågade en där, och det visade sig att jag kollat på fel tabell. Tåget skulle inte till Sala, det kom från Sala! Nästa tåg gick 14.33, så det var bara att sitta och vänta på det istället.
Aja, nu kan jag tidtabellen rätt bra iallafall. Hehe.


Ni bara måste se det här! Det finns inget roligare än Jonas Gardell!

I REALLY ♥ Editing!

Insåg igår att det var riktigt trevligt ljus för fotografering inne i badrummet. Hehe, så självklart var jag tvugen att ta några bilder. Och som rubriken säger tycker jag verkligen om att redigera dem sen.

Orginalen;


De redigerade;

Personligen blev jag väldigt nöjd med den översta, båda som bild och som redigerad. Hehe.


Nu drar jag till skolan!

Hehe. Alldeles strax iallafall. Är innte direkt nervös, det ska bara bli roligt. Är faktiskt mer nervös för att kliva på fel tåg och/eller missa att kliva av det. Skulle vara typiskt mig! :P

Färgade ju håret igår..
eller tonade snarare. Hehe. Jag råkade ta toning istället för hårfärg. Iallafall så blev det mycket mörkare än jag trodde det skulle bli, men jag blev nöjd.
(Och varför ser min mun alltid så rolig ut på alla bilder på mig?! Haha.)

Winnie. <3

Jag kan inte fatta att jag köpt en så underbar häst! Och orädd! Hon beter sig inte som en fyraåring, mer som en åttaåring! :P


Det lila och vita hindret är 85 cm högt!

Och vilken vanlig fyråring skulle, utan att tveka, gå över en vattenmatta?!Eller, också utan att tveka, gå under ett lågt partytält utan att ens vinkla ett öra?!
Min underbara lilla sötsak. <3


(Tack till Bella som fotade!)

Nu är det klippt!

Hehe, vad jag var fyndig där då. :P

Men det är faktiskt bokstavlig talat! Nu är 33 cm av min lugg BORTA! Och håret är uppklippt och tunnare! Var väldigt nervös. Jag menar, jag har ju faktiskt spart den här luggen i nästan fem år, och så klipper man bort nästan hela! Men det blev rätt bra.. Eller? :PNu är det dags för en förändring!

Mer säger jag inte. Ni får se i morgon.
Mohahaha!

:P

[Nedräkning] - 3 Dagar kvar!

 
(Låten är 10:43 minuter lång! :P Bob Dylan - Desolation Row! <3  Men det jag brukar lyssna på är ca 11:20.)

Så, nu börjar man snart gymnasiet. Tre dagar. Sedan ska man börja pendla till Västerås varje dag, men det gör inget. Skolan verkar jättebra så det jämnar ut sig. Hehe. Sedan har jag ju Sofia som kan underhålla mig på tåget, eftersom hon också går i Västerås.
Jag har ingen aning om vart jag ska vara på måndag när jag kommer dit. Men med tanke på att hela skolan är i princip lika stor som G-huset i Västerfärnebo (vilket är en fjärdedel av hela V-bo skolan) borde jag ju hitta. Dessutom är det bara vi nya som kommer då, alla 'tvåor' och 'treor' kommer på tisdag.
Jaja, nu ska jag inte babbla mer. Ska snart ned på torget och äta med mormor och morfar, så ska vi åka till farmor och farfar och fika.
Hejhej.

Dag Otto. <3

Mamma har köpt hem Jäkelskapsfilmerna, de tre första! :D
Dag Otto är ju bara för härlig, haha.


Regnet det bara öser ner..Är det inte typiskt.
Jag hade tagit på mig ridkläder och allt, och skulle precis åka till Winnie när det började regna! Och då menar jag inte lite duggregn, det är översvämmning på gatan utanför! Så jag får väl vänta lite med att åka då.
Iallafall, under tiden fixade jag iordning en ny header. Inte för att det var något fel med den gamla, men jag hade; a) väldigt tråkig och b) mer tråkigt. Hehe.
Så det fick bli en ny header. Tycks om den?


Kloka ord från en dum gammal björn.

Nalle Puh är smart ibland han. (och på engelska heter han Winnie the Pooh! haha)

"Den bästa platsen att gräva en mycket djup grop i vilken man vill fånga en Heffaklump, vore någonstans där en Heffaklump redan befinner sig, bara någon meter längre fram ungefär."

"Det bästa är att veta vad man letar efter innan man början leta efter det."

"Det är bra mycket trevligare att vara två."

"För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig."

"Ibland är en båt en båt och ibland är den närmast en olyckshändelse. Det beror alldeles på om du är över eller under den."

"Ju längre man ligger i vattnet desto blötare blir man."

"Man vet aldrig, när ett snöre kan komma till användning."

Och så min favorit;
"Titta in till någon när helst du känner för det. Säger de " Usch, är det du" kan du ju titta ut igen.."

Hehe.

I ♥ Editing!Min duktiga lilla häst!

Winnie är verkligen underbar! Hade hoppträning för mamma idag. En ganska kort sådan med jätterolig! Sötnöten (Winnie. :P) gick jättebra! Fyra hinder i följd, 70 cm också! Känns jätteroligt med en häst som bjuder bra själv som man inte behövder driva hela tiden (syftar på majoriteten av Sorfhästarna) eller en häst man måste hålla tillbaka hela tiden (syftar på de övriga Sorfhästarna).

Just nu sitter jag och väntar på att Bella ska ringa, lyssnar på bra musik och kliar en jättesöt liten.. eeh, eller snarare stor, voffsing bakom örat. Hehe.
De som bor ovanför min mormor och morfar har en hund, Casper, och nu är de på en fest och jag är hundvakt. Han ser inte mycket, den stackarn, men han är jättemysig och tycker verkligen om våra katter. :P

Gammal bild
Tagen samma dag som jag fick systemkameran, okunnig som jag var då har jag råkat få focus på hundens halsband istället för nosen. :(

Bokslukaren.

Hehe. Är faktiskt förvånad att det inte var mer.

Surprise!

Igår var jag på ett överraksingspoolparty åt Emma som ska flytta till Cypern på söndag. Vi hade vääldigt roligt, hehe.


Bella tar 'fegisvägen'. :P

Paj! <3


Sen spelade vi Virrpanna. Hehe.


Virrpanna går kortfattat ut på att man har ett band på huvudet (se bellas svarta) och två kort fastsatta i bandet (se.. korten. x'D ) Du får inte se dina egna kort. Sedan ska du lista ut vad som står på korten. På ena är det en person, de vi använde var lätta så som Kalle Anka, Birtney Spears osv. På det andra är det en plats. Man snurrar en pil på en sorts skiva, och den pekar sedan på olika saker. Till exempel att alla ska säga ett ord om till exempel personen, att man ska säga första bokstaven, eller att man har ca en minut på sig att ställa ja och nej frågor om kortet osv.

Det blev lite (läs; väldigt) roligt när en tjej som heter Kajsa skulle gissa på sin plats. Platsen var en Bajamaja.
Några frågor hon frågade;
- Är det roligt där?
- Gör man något med kompisar där?
- Är det en turistattraktion?

Haha. Hon gissade rätt tillslut iallafall. :P
Själv gissade jag rätt på dessa. :P
(Det är de översta personerna, de med större bokstäver.)

Skrivmaskin.

Tog hem pappas gamla gaamla skrivmaskin. Jag har använt den några gånger förut, och det är svårare än man tror att skriva med en sådan där. Man måste trycka rätt hårt på knapparna för att alla bokstäver ska synas bra, och skriver man fel går det ju inte att ändra, men det är rätt kul. Hehe.När fantasin försvinner.

Känns som om jag inte kläckt ur mig ett enda vettigt blogginlägg på flera dagar... om jag nu någonsin skrivit ett fullständigt vettigt blogginlägg förresten. Meen...

Iallafall har jag badat för första gången på hela sommaren i onsdags. Det var KALLT! Men när man väl kommer i är det riktigt skönt. Sedan badade vi igen i fredags och så idag. Det var kallast idag. Burr.

Tyvärr så beror ju värmen i vattnet på hur varmt det är i luften. Och hur varmt det är i luften beror på hur mycket och länge solen är framme. Och ju längre jag är i solen, dessto rödare blir jag. Jag har verkligen en antibrun hud! Ibland kan jag lyckas bli lagom röd så det ser ut som om jag iallafall har fått lite färg, men annars är jag ju vit som ett lakan. Suck.
Jag råkade dessutom nyss få syn på mig själv i spegeln, och konstaterat att mitt ansikte matchar den röda tröjan jag har på mig. Som tur var försvinner det ganska fort också, men jag skulle inte ha något emot att bli lite brun!

Och vad var det jag sa i början av det här inlägget..? Något om vettiga inlägg..?
Dagens I-landsproblem.
Min röda hud!

Hehe.

My Milk Toof

Lardee & ickle. <3
De är så himla söta!!

http://mymilktoof.blogspot.com/

Onödig information

x''D
http://www.onodiginformation.se/


Den sista har jag aldrig tänkt på, men det stämmer! :P
http://www.uropenn.se/

Do You Love Me?Do You Love Me?    *klicka*

Jahapp, då lägger jag upp den igen. Min bok/novell/berättelse/kalla-det-vad-du-vill. Den låg ju nere ett tag på grund av olika anledningar, men nu ska jag försöka igen. Jag har skrivit om vissa saker, till exempel skrivit till flera saker till första kapitlet och skrivit om början på tredje osv. Så har du tråkigt så läs den gräna och kommentera!

Jag är inte bra på baksidetexter, så ignorera den och ge 'boken' en chans! :)

HAHA!

http://www.kossan.se/roliga-filmer/katt_smyger_paa_katt.htm


x'''D

Bättre sent än aldrig!

Här kommer en mängd bilder från London + massor av babbel från mig! Yay.

WELCOME TO LONDON!

Hehe, det var det här man möttes av när man landade. Vi var till och med tvugna att vänta i flygplanet eftersom det regnade så mycket! Men det är typiskt London/England-väder, och faktiskt något jag räknat med.

Vi blev skjutsade till en pub som heter The White Bear där vi fick sitta och kolla på film i en och en halv timme innan våra värdfamiljer kom för att hämta oss. Vissa hade suttit där i sex timmar när vi kom. O.O


Dagen efter det samlades vi vid The White Bear igen och fick sedan åka tunnelbana till skolan där vi gjorde placeringstest och lekte lite lekar. Sedan blev det minisightseeing runt skolområdet för att visa var alla salar låg. Vi hade nämligen inte lektioner på samma ställen allihop.


Nu kommer lite fler sightseeing bilder! Vi gick på Londonsightseeing dagen efter.
Big BenLondon Eye


Trafalgar Square -
Endast Lord Nelson på columnen. :P


Buckingham Palace -
THE QUEEN IS HOME! Men hur vet jag det? :P (Nej, det fanns ingen skylt eller så!)
Ledtråd; Union Jack


(Reklamskyltarna vid) Piccadilly Circus


Tower of London

Här inne finns kronjuvelerna!


Tower Bridge


Bara tvugen att lägga upp bild på detta.

Houses of Parliament & Big Ben


Min grupp <3


(Vår lärare i blå EF tröja i mitten!)


Please, mind the gap between the train and the platform!!
(De orden kommer jag ALDRIG att glömma! x''D På i princip var enda tunnelbanastation säger de det, och det roliga är ju att 90 % av gångerna är ju det ju ca tre centimeters mellanrum! :P )


Min rumskompis Celia & Jade


Svenska ledaren Erik & Engelska ledaren Perri


Franska Margaux & Svenska Josephine
x'D


Min 'värdmamma' Wendy


Wendy och hennes vuxna son Jason


STELLA! <3  
(Deras hund)Mina rumskompisar Pauline
(från Frankrike) & Celia (från Spanien) å så Stella. x'DNortolt. Stationen där jag bodde.


:P


Lunch!!


TELEFON! x'D


...å världens godaste pizza!


Herregud, de tog tid. o.O
Det blev 32 bilder, och då har jag ändå flera kvar jag ändå inte orkade ladda upp. x'D
Aja, det var lite iallafall. Undrar ni något mer så får ni fråga. ^^
Bye.