[Tillbaka, med lika bra fantasi med rubriker]

Hehe.

Jag är iallafall mitt uppe i filmlägerveckan. Tog hit min laptop eftersom man har trådlöst internet här. Jag bor iallafall jättelyxigt (eget rum med mjuk säng, skrivbord, dusch och tv!!) och äter hela tiden (frukost, fika, lunch, fika och middag. Man är mätt hela tiden. x'D). Jag kommer RULLA härifrån!

Vi en dokumentär med temat 'bli vuxen'. Vår handlar om att växa ifrån sin vän när man blir äldre. Den kommer troligtvis att visas på typ något muséeum som ska ha en utställning på flera platser om ett tag, så håll utskik efter den.

Aja, nu ska jag kolla vidare på Morden i Midsomer. Grym. <3


Kärt barn har många namn.

                                                             Kom ihåg att supporta! KLICKA HÄR!
                                                          Det kostar ingenting, och jag blir jätteglad!

Jag lyssnar ju mest på en balndning av rixfm-musik, lite modernare popmusik liksom, och gamla artister som Van Morrison, Jonny Cash och Status Quo (<3). Det som jag tidigare bara kallat rock (eller möjligtvis skrikmusik eftersom det är vad jag tycker att det är) vissade sig vara en enorm samling olika musikstilar med olika, halt outalbara, namn. Till exempel gruppen 'Nightwish' som jag nyligen (läs: igår) lärde mig att tycka om, spelar tydligen symfonisk metal. 'My Chemical Romance' och '30 seconds to mars' spelar alternative rock, och 'Muse' (som har gjort en underbar låt till den underbara filmen Twilight) är en britpop/rock/Progressiv rock/post-punk grupp.
Förvirrande.

Allt detta har jag tidigare bara kallat rock, helt enkelt (eller skrikmusik). Men tydligen hade jag väldigt fel. Och jag tänker inte försöka lära mig alla olika stilar bara för att jag börjar tycka om musiken. Det skulle jag aldrig komma ihåg.

Min favoritlåt med respektive artist ovan;
Nightwish
- Over the hills and far away


My Chemical Romance - Welcome To The Black Parade


30 seconds to mars - The Story


Muse - Supermassive Black Hole
 

Det som är lite intressant är att alla ovanstående låtar är de första jag någonsin hörde av gruppen, och så älskar jag dem.

När jag ändå är igång måste jag dessutom lägga till ytterligare en rockliknande låt från världens bästa film Twilight!

Paramore - I Caught Myself

Bleikur.

                                                             Kom ihåg att supporta! KLICKA HÄR!
                                                          Det kostar ingenting, och jag blir jätteglad!

Det är namnet på en übergullig islandsvalack jag fick rida idag. Bleikur. Jättemysig, och snäll. Fick hyra honom och red ut med Johanna och Midur. Jag bara älskar naturen och omgivingarna här i Dalarna. Stor skillnad mot lilla Sala och skogen runt ridhuset. Det där är något jag måste göra om någon gång.

För en gång skull har jag faktiskt inte gjort något särskilt för att fira midsommar. Det har regnat hela dagen, och alltså inte det bästa vädret för att fira.

Header byte!

                                                             Kom ihåg att supporta! KLICKA HÄR!
                                                          Det kostar ingenting, och jag blir jätteglad!

Har bytt header som ni kanske ser. :) Bytte igår med, men den var så tråkig så jag ville byta direkt. Nu lyckades jag äntligen få ihop något. Vad tycks?
Sofiaa.

                                                             Kom ihåg att supporta! KLICKA HÄR!

Var med Sofia idag och gick på stan lite. Det var sådant underbart väder, sol sol och sol! Varmt och skönt var det okså. Köpte;
- Bikini
- 20 hårsnoddar (mina försvinner heeela tiden så jag måste köpa nya!)
- Solglasögon
- BalsamSedan måste jag bara få ladda upp en bild som jag blev grymt nöjd med. :)

SUPPORTA MIG! Snälla?

VAR EN UNDERBAR MÄNNISKA OCH SUPPORTA!  KLICKA HÄR!
(Du är nog underbar ändå, men blir du support är du ännu mer underbar.)

Jag ska ju på språkresa i sommar, och idag fick jag först ett sms och sedan ett mejl där det stod att det finns en tävling där första pris är att ta med en kompis på språkresan! Isabelle samlar redan nu så vi kan åka nästa sommar, och det vore underbart om du kunde 'supporta' mig så att hon kan få följa med redan iår!

Isabelle vet ännu inte om detta. x)
Fick smset idag när jag var med henne, och där stod det bara att det fanns en tävling där man kunde vinna en gratis språkresa åt en kompis. Vi trodde det var en väldigt svår tävling som var svår att vinna, men det var faktiskt inte en så jäääätte krånglig sak, så jag bara måste försöka.


Så snälla, snälla, snälla, , snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla... (*dryyyg*) ...snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, SNÄLLA supporta!

Godmorgon

Klarade mig lindrigt undan från 'migränen' igår. Bara lite huvudvärk och liite illamående. Tyvärr har jag fortfarande lite huvudvärk, men det går nog över. När jag vaknade i morse (Klockan sex! Helt otroligt att man inte kan sova när man får det!) så lyste solen in genom fönstret och himlen var blå! YES!
Ska nog försöka ta mig ut och fota lite idag. Nu när vädret ändå är så bra. Mmh, och försöka komma på något att äta. Min vanliga namnlösa makaronersak kan jag inte göra eftersom vi inte har gräddfil hemma. Men det lutar åt att ta med kameran, fota lite och sedan gå och köpa gräddfil.

Måste bara tipsa om en helgullig blogg jag hittat. På engelska visseligen, men det är ju bra att träna.
My Milk Toof                  ickle och Lardee. <3


Och när jag ändå är igång måste jag bara fråga;
Varför gör man en sådan här låt? x'D


"McDonalds McDonalds
Kentucky fried chicken and a pizza hut
" x)
Det roliga är ju att det faktiskt är en riktig grupp som gjort den.
"Fast Food Rockers"

Migrän.

Jaha, nu är jag påväg att få det också. Jag har något sorts flimmer för ögonen, och det brukar följas av kraftig huvudvräk och illamående. Känner redan hur det börjar göra ont i huvudet. Som tur var så hände det ju iallafall på kvällen, och inte under ridningen idag till exempel. Uscha.

[Här Ska det Finnas En Rubrik]

                              Man har ju fruktansvärd bra fantasi när det gäller rubriken idag.

Jo, då var det måndag igen, och sommarlov. Det känns underbart skönt! Vädret kunde ju ha varit lite bättre, men det blir väl det.
I lördags var iallafall Bella, Linnéa, Pontus, mamma och jag på Grönan. Vi hade vääldigt kul, trotts att det regnade lite. Åkte faktiskt Extreme, något som jag sagt att jag aldrig tänker åka. Visseligen längst in, där det är minst läskigt. Men man ska ju börja någonstans. Bella, Pontus och mamma åkte Insane. Jag och Linnéa stod kvar och kollade på, den är något jag inte vill sätta min fot i.  Snurrade ju som bara den.
Pop-Expressen är något av de roligaste, bland annat för att det är så bra musik. Men det kunde faktiskt snurra lite fortare.

Spökhuset är det klart bästa med hela Gröna Lund, om det går omkring levande människor som ska skrämmas där inne villsäga. Jag skriker högt och så skrattar jag, medan de andra skriker. Men det är faktiskt lite läskigt hur ljuset är därinne. Om man står i 'rätt' ljus så har man ljusa, ljusa ögon, man är svart runt ögonen, och det ser ut som man är översminkad i ansiktet, så man se halvdöd och väldigt läskig ut! Det är lite kusligt att det blir så.

Idag har jag verkligen inte gjort någonting, typ. Läst lite, kollat på tv, diskat, ätit soppa och suttit vid datorn... Okey, det kanske inte var 'inte gjort någonting', men jag har inte gjort något vettigt iallafall, utom möjligen att diska.
Om två timmar ska jag iallafall till avslutningen på Sorf, minns inte riktigt vad vi skulle göra med jag tror det var att rida ut om det var fint väder och annars göra något annat. Hoppas själv på att få rida ut!
Aja, nu ska jag gå och göra en toast tror jag. Bye.

Byebye 9c

Trotts att man hatar den där bråkiga, jobbiga, pratiga klassen så kan man inte låta bli att vara ledsen för att aldrig mer få träffa dem som en klass. Vi hade den bästa sammanhållning av alla klasser, och gjorde mycket galet tillsammans. Nu är det slut med det, och det var mycket mer sorgligt än jag trodde det skulle bli. Man tänker på alla de upptåg och galenskaper vi hittade på, och allt roligt vi gjorde. Vissa personer kommer man sakna mer än andra, de utmärkte sig mer och fick en ofta att skratta.
 
Vi har ju ryktet att vara Västerfärnebo skolas mest pratiga klass, nu vet  vi varför! x)  
9c SHALALALALALAUlla - Ulrika
Världens bästa handledare.

En tradition på våran skola är att alla nior åker hökärra efteråt. x)
Vi kastade vatten på de andra klasserna och på de som råkade komma förbi. Jättekul!

9c. <3

Jonna - Victoria - Sabine - Elias S - Rasmus J - Theres - Tim - Sara - Patrik - Nathalie - Marcus - Karl - Linnéa - Daniel - Emil - Rasmus L - Martin - Stefan - Robert - Elias L


Imorgon ska jag, Bella, Linnéa, Pontus och mamma till Gröna Lund! Ska bli så himla roligt! :D Har längtat sedan Bella och jag sa att vi skulle dit för någon vecka sedan, äntligen. ^^

Avslutningsmiddag

Blev faktiskt riktigt trevligt, det var inte så många där visseligen, men i princip alla från min klass. Kallskuret med potatismos och någon sorts glasstårta till efterrätt. Mums.


Församlingsgården där vi skulle äta.
Sedan fick två killar i min klass för sig att de skulle se vem som kunde äta upp glasstråtan snabbast utan händerna. Det är en typsikt 9c-sak.


VI VANN!

Tja, den rätta bedämningen är egentligen DE vann. Jag, med min bollrädsla, gör mer nytta bredvid planen än på den så jag var inte med. Men iallafall.

9c vann fotbollsturneringen!
Vi vann! (Jaja, de vann. :P)


Vi (de) har nu vunnit två innebandyturneringar och en fotbollsturnering under de tre år som vi har gått i skolan. Det är alltså hälften av alla turneringar under vår tid på skolan!

Just nu står Sofia och syr klart sin klänning tills i morgon och jag sitter och väntar på att hon ska bli klar. Sedan ska vi göra oss klara tills avslutningsmiddagen klockan sex. Det ska ärligt talat bli liiite sorgligt att lämna klassen. Även fast de är den mest stökiga, bråkiga, jobbiga och mest irriterade klass jag någonsin träffat eller kommer att träffa så är vissa ganska roliga ibland. Och de har sina ljusa stunder då de är trevliga faktiskt. Sofia står och upprepar att det kommer bli sorgligt hon med just nu.
  Jag undrar faktiskt om jag kommer klara av att komma till en lugn klass. Man kommer ju inte kunna jobba om det är tyst, bara för att man i tre år nu har jobbat i en halvgalen klass som för mer ljud än på ett dagis.
Jaja, jag hinner inte skriva mer nu, ska försöka skriva mer ikväll och lägga upp lite bilder.
Bye.

Godmorgon/Godkväll

Migrän måste vara något av det värsta som finns. Jag har någon kortvarig form av det då och då. Jag får väldigt ont i huvudet och mår illa, och det enda som hjälper är att sova, ungefär fyra-fem timmar.

Jag fick självklart det idag, medan jag och Sofia var ute och handlade avslutningskläder. Sofia fick lov att åka hem tidigare, och jag somnade vid fem och sov tills nio ungefär. Nu har jag fortfarande lite huvudvärk och känner mig hängig.
Angående avslutningskläderna så kommer jag nog att frysa om det regnar, men vi är ju mest inne så det får gå. Visseligen i en kall kyrka, men jaja. En vit klänning, en tunn, svart... kofta över och svarta sandaler. Jag hinner (Läs; orkar) inte lägga upp en bild nu, men gör det nog snart.

Iallafall så hade vi spexet idag. Vet inte om jag nämnt det tidigare (vilket närminne man har) men vi skulle iallafall sova kvar på skolan tisdag till onsdag så vi kunde öva extra mycket. Vi började kvällen med att råka sätta igång inbrottslarmet i skolan. Han som skulle hjälpa oss, han är typ stödlärare i skolan, visste inte att G-huset var larmat. Vi stod utanför i tjugo minuter innan han lyckades stänga av larmet. Vi gjorde ett avbrott vid fem-sex och gick ned för att äta pizza, men annars så jobbade vi ända till runt elva-tolv. Det känndes väldigt konstigt att sitta inne i ett klassrum vid elva en tisdagskväll.

Spexet blev väl ganska bra ändå. Vissa grejer, som att en lärare sjöng 'La Voix' med hög, skränande röst som skar sig något oerhört i refrängen, var helroliga. Men resten var väll... okey att se på. Vi hade bara fem 80 minuters lektioner+igår på oss, så vi hann inte så mycket, och det blev inte så jättebra.
Aja, nu ska jag se om jag kan lyckas somna igen, så jag blir av med den huvudvärk jag har kvar.
Bye.

Det går inte alltid som man tänkt sig...

Idag hade vi 'poänghoppning' på lektionen. Det går ut på att under en minut hoppa så många hinder som möjligt. För varje hinder får man en viss poäng, och ju svårare hindret är desto högre poäng.
  Jag hade en ponny jag ridit en enda gång i mitt liv tidigare. En tinker korsning som var stel som en pinne i höger varv. Men jag försökte, och därav rubriken. x)

Jag hade gjort upp en liten plan i huvudet hur jag skulle rida för att få bästa poäng. Det var sju hinder, och sedan tänkte jag improvisera om jag hann så långt. 
  Men på andra hindret vägrade hon, och sedan improviserade jag hela banan. Det gick väldigt dåligt, och hon vägrade flera gånger. Jag var väldigt virrig och lyckades inte styra och driva ordenkligt.
Men vi skrapade ihop 90 poäng iallafall tror jag det var, och fick ett klister märke med SORF märket på.

Nu är det finalen på Projekt Runway om 20 minuter, något jag måste se. Det är ett av de få programen jag fortfarande följer. Förra året följde jag vääldigt många program; Chuck (<3), House (<3), Grey's Anatomy, Andra Avenyn, Projekt Runway, Top Model (ibland), Hell's Kitchen (ibland), Navy CIS + en rad serier jag alltid kollade klart på om jag råkade slå på tv:n när de var på.
I år följer jag endast två stycken.

Chuck, går endast på 6:an nu, vilket jag så klart inte har.
House, följer jag fortfarande. <3
Grey's Anatomy, gillar inte riktigt den nya sesongen, varför vet jag inte riktigt.
Andra Avenyn, går på samma tid som House. Och House är bättre.
Projekt Runway, följer jag fortfarande.
Hell's Kitchen, kollar på ifall jag upptäcker att den går på tv när jag sitter och kollar på tv.
Navy CIS, blir aldrig av att jag kollar av någon anledning.

Så, nu när ni lagom har somnat på grund av denna tråkiga information så passar det att avsluta med att jag fick skritta av gamla sköthästen Valle idag. <3
Den stora klunsens matte blev lite yr och fick hoppa av, så jag fick skritta av honom. Mycket mysig häst egentligen.
Aja, nu är det bara en kvart kvar till Projekt Runway, ska sluta prata nu.
Bye.

Ensamhemma mat.

När jag är ensam hemma och ska göra något att äta till lunch gör jag i princip alltid samma sak.
En makaronergräddfilkryddorfrystagrönsaker-sak, som tyvärr inte har något namn ännu.

Man tar helt enkelt och kokar makaroner och värmer frysta grönsaker och blandar ihop. Sedan blandar man gräddfil med olika kryddor, jag brukar använda svartpeppar, curry, oregano, och nu på senare tid har jag upptäckt att det blir ännu godare med liiite majonäs och liite socker i också. Det blir liksom en bättre balans.
Sedan blandar man ihop alltsammans och äter. Mums!


Vattenkriiiig.

Var med Linnéa och Bella idag. Vi hade vääldigt roligt...

Jag tror jag låter bilderna tala för sig själva. x)


(Ni kan väl ta och ignorera min underliga min på tre av fyra bilder. x'D )

Floyd

Då var vi hemma från provridningen då. Ja, egentligen kom vi hem för tre timmar sedan, men först nu skriver jag på bloggen. ^^

Iallafall var Floyd helmysig, dock ganska... klumpig i hoppningen. Jag var väl visseligen väldigt mesig och drev inte tillräckligt. Så jag har lyckats med en rivning, en tvärnit och en 'hoppa-för-sent-och-flyga-och-studsa-i-sadeln' hopp idag.
Han hade enorma steg, och jag var inte berädd första gången jag skulle trava. Man kastades ju nästan bakåt! x)

Vi kollade dessutom på Strömsholm Tävlingarna när vi ändå var där. Det var jättekul, men tyvärr regnade det en del i början. När dte väl blev uppehåll kunde jag äntligen ta fram systemkameran och knäppa kort för brinnande livet. Tyvärr är jag inte riktigt van med kameran, har fel inställning eller helt enkelt gör något fel, så hälften av alla bilder blir suddiga och i fel focus. Så därför måste man ta extra många kort så man har även om de blir suddiga.
Leta häst! :D

Jag ska köpa häst! Yay!

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, vet inte heller varför jag inte nämnt detta tidigare eftersom vi kollat på annonser sen... onsdags tror jag det var. x)
Iallafall så har vi hittat två som jag gillar, och den ena ska vi titta på idag.
Floyd Engbo. <3

Han finns i Eskilstuna, och när vi ändå är där tyckte mamma att vi kunde gå på Strömsholms Tävlingarna! Så nu ligger systemkameran och videokameran på laddning, ridkläder är packade och jag över överlycklig. x)
Berättar mer ikväll! Bye.

 <-- Floyd

Slut med läxor!

Man kan inte vara lyckligare än jag är nu. Fram till avslutningen nästa fredag har vi inga prov, inga inlämningar och inga läxor. Så skönt! Nästa vecka gör vi verkligen ingenting seriöst. Måndag och tisdag brukar vi mest övertala lärarna att vi ska få håltimme, eller att vi ska få spela spel. Onsdag är det spex, torsdag är det Sveboäng (fotbollsturnering) och avslutningsmiddag på kvällen. Och på fredag är det avslutning.

Vad är då problemet?
Jo, jag kan inte riktigt fatta att jag faktiskt inte har en enda läxa. Så varje gång jag sitter och gör någoting vid datorn får jag plötsligt ett ryck och tror att jag har en inlämning jag måste göra. Sedan inser jag att jag inte har det, men kan ändå inte låta bli att fortsätta med det. Detta händer ungefär fyra gånger per kväll. x)
Jag tror jag var lite överstressad i slutet här. Vi hade fyra stycken inlämningar i Hemkunskap, No, So och Engelska den sista månaden, och det var mycket jobbigt alltihop att göra.
Det sjunker liksom inte in att jag faktiskt inte har några läxor alls.

Aha, det kommer väl.

Till den bästa vän en människa kan ha. <3

Isabelle. Nio år av vänskap. 

Är man uttråkad så är man. x)


<3


Sista rycket.

Uscha, läxa i So är alltid jobbigt. Men en stor inlämning i en svår sak två veckor innan sommarlovet är för mycket.
I- och U-land, väldigt tråkigt.

När jag vaknade i morse hade jag väldigt ont i halsen, så jag fick vara hemma. Dagen har jag fördrivit med att lyssna på mycket gammal musik jag tyckte om när jag var liten (om och om och om igen x) ), försökt göra So-läxan och så har jag redigerat bilder.

Picnik är verkligen ett bra program!