En bild säger mer än tusen ord.


Oh.. my.. god!

(The Veronicas, min nya Spotify förälskelse! ♥ )Jag anmälde mig till en clearround idag! På Winnie! Aah! Bara 50 och 60 cm visseligen, en ändå! Första tävlingen! IIIIH!

Ursäkta, hehe.
Jag hoppade idag i alla fall, tränade lite att hoppa bana. Sex hinder, och hon gick jättebra. I alla fall sista rundan, då jag styrde lite bättre. Hon var så duktig! ♥

Fred!

Det låg ett paket i brevinkastet idag, och nog blev jag förvånad alltid först. Det stod att det var till mig, och det kanske inte är så konstigt. Vad som däremot var udda var att det på paketet stod massor av namn under rubriken FRÅN. Namn som;
 Adam Tensta, Christer Fuglesang, Darin Zanyar, Miss Li, Jesus, Moder Teresa, Albert Einstein, Anne Frank osv.
Många av dem som stod på är döda, så det var ju lite underligt. Hehe. Hela baksidan och framsidan var täckta av namn.


Men så kom jag på att de har pratat om den här i skolan. Tydligen skickas den ut till alla 16-åringar får en bok.
Den heter Fred!, och handlar just om fred.


Namnbyte.

Do You Love Me har bytt namn.Klicka här om du vill läsa!

House! ♥

House! House! House! House! House! House! House! House! House! House! House! House! House! House! House! House! House! House! House! House! House! House! House! House! House! House! House! House! House! House! House!

På fyran! :D
(Och bion var också jättebra!)


Mjaaou..

Strunta i rubriken. Hehe.

Kom rätt nyligen hem.. eller, när jag kollar på klockan insåg jag att det var en halvtimme sedan men i alla fall..
Dagen bestod av engelska, där vi kollade på Super Size Me. Den var ju riktigt bra. Jag gillar sådana dokumentärer, den och Surplus är superbra, och ni borde verkligen se dem! Super Size Me handlar om Morgan Spurlock som äter endast McDonaldsmat i 30 dagar. Frukost, Lunch, Middag. Han får bara äta det som finns på McDonalds, till och med vattnet han dricker måste vara från McDonalds! Se den, den är jättebra!

Sen hade vi Estetisk verksamhet, och det var väl rätt okey. Vi skulle ut och måla av någon ute, eller något. Ärligt talat förstod jag inte riktigt uppgiften, för när kom tillbaka skulle vi skriva fakta om personen vi målat av, hitta på alltså, och sen para ihop varandras personer med varandra.. eeh.. eller något i den stilen..

Vi slutade lite tidigare, så jag gick upp på stan och inhandlade lite saker.
En minialmanacka, en penna, stift, två sudd och ett litet pennskrin.


Nu ska jag göra något att äta, sen byta om och vänta på att gå ned till bion. Sommaren med Göran, yay.
Hejdååå.

Super Size Me


PP = Plötsligt Poetisk

Idag när vi skrittade av hästarna satt jag och betraktade småponnyerna. Plötsligt började jag hitta på lite meningar och plötsligt hade jag en halv dikt. Sen på vägen hem 'skrev jag klart den'. Detta är extrem ovanligt när det gäller mig, eftersom jag i mitt 16-åriga liv har skrivit typ.. en.. kanske två dikter!
Dessutom om ett ämne jag själv inte upplevt på sättet jag gestaltar i dikten. Ytterst ovanligt. Hehe.
Den handlar ju, rätt uppenbart, om att man faktiskt växer ur ponnyer tillslut. Visseligen har jag ju vuxit ur ponnyer, men jag har ju inte tagit det så hårt som de flesta gör. Och jag har ju aldrig ägt en egen ponny som jag behövt sälja..
I alla fall, här kommer 'dikten';


Du kan korta ett hål medan tårarna rinner
Du kan korta ett hål och tro att det försvinner
Men sanningen kommer ikapp dig ändå
När du inser att inga fler hål går att få

När människor stirrar på dina ben
Som hängder långt ned och ger enbart ett sken
Av att du nu förtränger vad som händer
Och hoppas och ber att det någon gång vänder

Men det är redan försent och det förstår du nog snart
Det bara är du som växer såklart
Ponnys är små och de lär de förbli
Och så var de underbara ponnyåren förbiSåååååå.. vad tycks?


I'm smart! Eller nått..

Fick ett infall och gjorde ett IQ test hos Mensa bara för skojjs skull. Resultaten var ju rätt lovande. Jag är alltså smartare än 78 % av svenskarna, haha. Eller något i den stilen.
Jag platsade visseligen inte i Mensa, men eftersom jag inte hade tänkt ansöka direkt (ha ha) så spelar väl det ingen roll.


Klicka HÄR om du vill kolla din egen IQ! Skriv gärna en kommentar här vad du fick.
Ha de gött!


Sär skrivning eller särskrivning?

Jag älskar sådana här saker. Skrattar halvt ihjäl mig just nu!
Ska ju köpa ny mobil, och om de är så dåliga på Elgiganten kanske man ska undvika dem. x'''D

- Gift orm säljes
- Kom ut klädd
- Paj form
- Halv akustisk gitarr 1500 kr
- Lång hårig sjuk sköterska
- Ovädret var fruktansvärt, plötsligt kom en kul blixt och slog honom till marken.
- Ät pinnar
- Hemlagad choklad stångar
- Är du en paj älskare? Då är detta stället för dig!
- Rak apparat
- Skum tomte
- Pris för slag
- Djupfryst kyckling lever
- Nött kött, 29 kr/kg
- Bland färs 29:90 kr/kg
- Ren Korv
- Släng gungan
- Behöver du extra knäck på lovet?
- Vi har öppet mellan dagarna!

Haha! ♥


Jaja.

Blev verken bio eller fotorunda. Allt fint solljus hade försvunnit när vi hade bestämt att vi inte skulle på bio. Men jag får väl ut i morgon istället.. Fast då rider jag ju, så tisdag blir bättre. Fast då skulle vi ju på bio istället. Haha, onsdag får det bli, då slutar jag tidigt. Hoppas bara att det är soligt på onsdag!

Jaou..

Känns som om jag tjatar om Winnie varje dag nu.. vilket jag gör.. men hon går så bra! Liiite stel och svårställd i vänster varv visseligen, men det går att jobba på.
Numera kan jag knappt ta ett steg utanför dörren utan att vilja fota allt jag ser, jag älskar alla mysiga höstfärger. Rött och orange och liiite grönt fortfarande. Ååh, det är så fint. Tror att jag ska ut och fota lite senare ikväll, efter att jag har duschat och ifall vi inte ska på bio. Vi sa igår att mormor, mamma och jag kanske skulle gå på Sommaren med Göran, men sen tror jag vi, iallafall jag, glömde bort det och nu vet jag inte om vi ska gå. Tror det.. hoppas det.. aja, vi får se. Nu ska jag duscha. Tjoho.

Mika. ♥


Gud, jag älskar nya CD:n.

Vi kom i alla fall nyss hem från mormor och morfar. Vi har ätit där, potatisgratäng och rostbiff. Yummie!
När vi var där kom jag att tänka på en väldigt gammal vinylskiva som jag visste att pappa hade haft som jag älskade när jag var liten. Allt jag visste var att den var vit på sidan och låten jag tyckte så mycket om handlade om något med en pappa. Och det fanns en hel del skivor! Men vi letade, och tillslut hittade mormor den. Den hette 'Vad gör din pappa' av Di Sma Unda Jårdi. Så fort mormor sa "Är det 'Vad gör din pappa'" hade jag hela texten och musiken i huvudet och kunde sjunga med. Det är nästan läskigt, det brukar bli så ibland för mig. Man minns ingenting av en låt verken vad den heter, melodin sov, men bara någon säger till exempel titeln på låten kan jag den igen, helt utantill och allt.
Den här låten var min absoluta favrorit när jag var liten, jag älskade den verkligen. Nu är det väl minst fem år sedan jag senast lyssnade på den, och ändå kunde jag sjunga med.
Har letat på Youtube och Spotify, men hittar den inte. Får väl fortsätta leta.
... och sortera bilder. De tar aldrig slut!!

Water.

 

Svaret på den där frågan jag ställde nyss. Hehe.


Fråga.

Vad blir det om man blandar mig, hjälp från Bella, min kamera, diverse olikfärgade plastmappar, ett antal glas, några smycken och rinnande vatten?
Svaret får ni om ett tag. Mohahaha.

Har nyss kommit hem från stallet. Winnie är ju überduktig nu! Vi red på stora ridbanan, och det enda som hände var att hon fick fel galopp två gånger. Sen gick vi ut på gräsbanan och hoppade stockhindren. Kom lite nära i början, men sen hoppade hon jättefint. Världens bästa häst.


We are Golden.

Mika's nya CD =
The Boy Who Knew Too Much
Tacka vet jag Spotify.

I alla fall är mamma i Avesta i kväll, och Bella ska sova här. Hon är hemma och duschar och hämtar saker nu, och så ska hon ringa när hon är klar så ska vi ner och köpa lite godis. Yaay.
Den där broschyren blev jag nöjd med, bara att min lärare glömde tala om den viktiga detaljen att en halv till en centimeter ungefär försvinner i marginalen. Suck. Så alltså försvann halva bilderna, typ, och en del av texten. Surt. För att göra saken värre hade jag ju utformat mina bilder så att de passade sidan jag hade bra. Nu när jag plötsligt hade mindre plats att ha allt på var jag tvungen att minska ner alla bilder. Och då var jag tvungen att minska ned all text. 24 bilder. 24 texter. (!!)
Jaja, det blev rätt bra i alla fall, fast Sandro (läraren) kunde inte skriva ut den nya så jag har bara den gamla hemma. Jaja.
Nu ska jag lyssna på musik och fortsätta sortera bilder tror jag... eller något. Bye!


Äntligen.

Winnie gick super idag! Hoppade 90 cm i ridhus, och hon skötte sig perfekt. Yesyesyesyesyesyesyes! Så glad jag blir. ♥

Ja, idag har vi jobbat med InDesign och gjort broschyrer om vår klass. Blev rätt nöjd med min, dock kan jag inte visa här eftersom jag inte vet hur ma sparar i sådant format att man kan ladda upp här... Fast egentligen tror jag inte ens man kan det, så jag får väl ta kort på resultatet när den är utskriven. x)
Sen hade vi engelska. Vi gick igenom lite saker, skickade in lite klara grejer och sen skulle vi till biblan och låna böcker eftersom vi ska läsa en bok. Jag skulle låna en bok, men det slutade med att jag lånade en och köpte tre. Hehe.
Men de såldes för 10 kr styck, så jag var bara tvungen.

Den Fjärde Rånaren av Kjell Ola Dahl
Någon Nära Dig av Henny Lindgren
Kontraktet - Mordet på en stadsminister av John W. Grow

Den sista tror jag att jag börjat läsa av förut, eller så är det bara en liknande bok. Men jag känner igen den. Den handlar om mordet på Olof Palme i alla fall.

Boken jag ska läsa i svenskan, och den som jag lånade, heter I Det Fördolda och efter 17 sidor verkar den rätt bra. Hehe.
Nä, nu ska jag fortsätta rensa bilder. Tjoho!


Men..!

Jag har lagt in nya låtar på iTunes, men nu vägrar de föras över till iPoden! Morr.

Jag har i alla fall klarat av allt på dagordningen förutom iPoden och fixa med bilderna. Har gjort lite i alla fall, så nu har jag 'bara' 3903 bilder. Hehe. Det kommer ta ett lååångt tag!
Jaja, bara jag får dem på en backup. Skulle datorn av någon underlig anledning gå sönder och alla bilder försvinna (hemska tanke) så är det ju bra att ha en backup. Om jag nu kan rensa så mycket att de får plats, jag har tillgång till max 8 GB, och just nu har jag 12 GB bilder. Oooj..
Wish me luck!


Så mycket att göra, så lite tid.

 Eller något i den stilen..
Men jag har faktiskt en hel del att göra. Först och främst ska jag om några minuter gå ned och lägga i ny tvätt i tvättmaskinerna. När jag kommer upp efter det ska jag värma min pizzabit från i måndags och äta den, och fortsätta kolla på filmen jag inte kollade klart på igår. När jag ätit klart ska jag städa lite på rummet, tror jag.. Vi får se hur det blir med det, hehe. Sen ska jag ladda över alla mina bilder på ett minneskort för att ha backup, och då måste jag rensa urbland dem först. Det är 4327 bilder. hjälp..!
Någonstanns där emellan ska jag fixa tvätten en gång till.
Sen ska jag uppdatera min iPod med nya låtar och göra något annat tills tvätten är helt klar, och då ska jag till stallet och rida.Hehe.
Bye.


Jag älskar lamporna i vårat badrum! ♥

De ger så fint ljus, och det blir så naturligt snyggt när man redigerar dem.

Foto & Redigering; Jag | Program; Picnik
Tävlingsbidrag.

"Jag är med och tävlar i fototävlingen "Porträtt" hos Jakob Andersson, priserna i tävlingen är sponsrade av Fotofyndet – fototillbehör du inte har råd att vara utan och första pris är ett presentkort värde 400:- på valfria fotoprylar hos fotofyndet.se, även de som kommer tvåa och trea kommer att vinna pris. Vill du också vara med och tävla? Klicka då in här och läs mer om tävlingen!"

Mitt bidrag. :)

Trött, trött, trött, trött!

Gud, varför är jag jämnt så jättetrött?! Satt och halvsov medan jag kollade på film, och klockan var ändå bara åtta! Nu är jag väl lite piggare, men ändå rätt trött. Ska kolla på Andra Avenyn som börjar nu om några minuter, sen ska jag nog ta och sova.

Förresten, vet någon när House börjar igen. För det blir väl en ny säsong? Snälla, säg att det blir det! Det är min absoluta favoritserie, bara älskar den. Och den förra säsongen slutade så bra och spännande, så nu måste jag ju få veta vad som händer!

Hästledig.

Idag tar mamma hand om Winnie eftersom hon ändå ska dit och rida lektion. Känns faktiskt rätt skönt att kunna vara hemma och bara vila en kväll. Blir nog film eller tv:n om ett litet tag, men först tänker jag sitta här och lyssna på musik. Jag kan inte leva utan musik! Haha.

Jag underhöll mig igår med att göra ett skrivbordsunderlägg till datorn, och jag blev riktigt njöd. Dessutom rensade jag hela skrivbordet.
Så här ser det ut nu;


Citatet kommer från Phil Collins låt Son of Man som är med i Tarzan. Det är de första raderna i låten.


Man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken...

... men jag tror jag vågar säga hej i normal samtalston nu. Winnie gick jättebra idag! Speciellt med tanke på att det var mörkt ute och en traktor körde omkring precis utanför paddocken medan jag och mamma longerade. Sedan gick vi in i ridhuset och jag fick rida, och hon gick superbra! Jag tror, eller hoppas i alla fall, att hon inte tänker börja bocka och bråka sådär igen. ♥


Mer bilder!


Å så lilla älsklingen. ♥
Äntligen börjar det gå bra igen! Har ju longerat hela veckan, och idag red jag för första gången. Men hon var så duktig! Bockade inte en enda gång och kunde galoppera på riktigt små volter! Gud så glad jag är! Visseligen hade jag lite svårt att få igång henne i galopp, men ör jag bara lite tydligare går det nog bättre.Bortspolad.


Jag bara älskar Disneyfilmer, men nu har de överträffat sig själva. Filmen Bortspolad är ju urskön! För att göra allt ännu bättre kryllar filmen av karaktärer och saker från andra filmer.
Till exempel en fisk som frågar efter sin pappa (från hitta nemo), Wallace kläder, Gromit's huvud på en penna, Grodan Boll's skratt och en hel del andra saker. Jätterolig faktiskt. Haha.

Jonna ♥ Strumpor

Kom nyss hem efter att ha varit på Sala marknaden med Bella. Köpte strupor!
14 stycken!


Hemma!

Åh så skönt! Kul med klassen i all ära, men gud så skönt det är att vara hemma igen, sova i sin egen säng och lyssna på musik! Man kan ju inte göra det i skolan eftersom Youtube är spärrat, och jag inte hade med iPoden som kommit bort här någonstans.. Jag måste få lyssna på musik! Hehe. Någon i skolan skrev förut i en skoluppgift;
Music is how feelings sounds like. Så sant, så sant.

Filmen var i alla fall jättebra! Love it. Dock tyckte Sofia att den var dålig i jämnförelse med boken, men säg den film som är det.. (förutom Harry Potter och Halvblodsprinsen!)
Dessutom köpte jag en mysig mössa och en jääätte mysig halsduk innan bion. Det är ju snart vinter, så man ska väl rusta upp sig!


Jaoou..

Nu sitter jag här i skolan och dör av tristess.
Nja, riktigt så illa är det inte. Jag slutat rätt nyligen, och fick tillåtelse att sitta kvar i grupprummet eftersom jag inte hade något att göra. Sofie, hennes nya klasskompis och jag ska nämligen se Flickan som lekte med elden på bio ikväll!
Problemet? Ni såg att jag skrev att jag nyss slutat va? Hehe. Precis, jag har nästan sex timmar av ingenting framför mig nu! Som tur var får jag Sofie och Victoria (kompisen) som sällskap de två sista timmarna, men ändå. Men jag tänker sitta här i skolan ett litet tag till, sen får man väl dra ner till Waynes Coffee och sitta där med en varm choklad.
Jag har verkligen fastnat för varm choklad!

Igår hade vi i alla fall jättekul på Björnöborg. När klockan var runt sju satte vi oss vid elden och grillade marshmallow tills klockan var halv nio. Då jag jag och några in för att kolla på film, Scary Movie 3 blev det då. Sen gick vi ut igen och satt vid brasan igen mellan halv elva och halv ett typ. Då gick de flesta in igen för att kolla på film. Män som hatar kvinnor den här gången. GRYMT BRA!
Dessutom ville jag verkligen se den eftersom jag inte gjort det tidigare, och ska se tvåan idag. Haha. När klockan var runt halv tre gick vi och la oss. Ändå är jag relativt pigg idag, och hade jättelätt för att vakna i morse. I och för sig hade det inte varit någpt problem att vakna eftersom de väckte oss genom att slå kastrullock emot varandra. Men jag är van, på ridläger är det tradition att väcka oss på olika hemska sätt.
Till exempel har jag väckts av en hemsk kobjärla, en enormt gnisslande dörr som öppnats och stängts tjugo gånger, fyra ridlärare som i falsett sjöng "Godmorgon, godmorgon. Hästen gnäggar glatt!" och ett stort glas vatten i ansiktet. Hehe.

Nu blir det här inlägget långt och babbligt, men jaja.
För att avrunda ska det bli lite roligt när man ska in på bion ikväll. Filmen heter ju Flickan som lekte med elden, och efter att ha suttit runt fyra timmar vid en rökig brasa luktar jag väldigt mycket eldrök. Och jag ska gå på en film med namnet Flickan som lekte med elden! Hehe.
Ciao.

Nu är jag packad igen.

Packat väskan alltså.

Har med allt tills i morgon. Allt fick precis plats! Fick pressa lite, så jag hoppas att mina Cheese Balls inte går sönder. Haha.
Nu blir det till att skynda sig att värma vetekudde och varm choklad, för True Blood börjar om tre minuter!¨!


Yay.

Min änglaunge tog semester, men nu är hon tillbaka igen!

Vaaa..?
säger ni nu, haha, men jag pratar såklart om Winnie. Hon tog lite semester och blev lite bråkig, men nu är hon tillbaka och är sitt vanliga ovanliga jag igen. Mogen, mysig och jättedukig! Bockade inte en enda gång, slog inte över till korsgalopp och kunde till och med galoppera på en lite mindra volt, riktigt lungt och fint! YESYESYESYES!

Snart blir det Taco, sen senare ikväll tv:n, varm choklad, varm vetekudde och True Blood. Ganska bra, förutom att den är så lik Twilight att den är komisk. Det roliga är att egentligen är Twilight lik den, eftersom True Blood kom före Twilight.


Tusen val.

Nu går jag igång igen.

Vi slutar ju 12.10 på onsdagar. Men i morgon ska vi till Björnöborg och sova över - 'skolresa' - och så skulle en del iväg och köpa mat till det idag. Vi skulle nämligen planera och göra allt. Johan, min mentor, skulle följa med och betala, men han hade redan sagt att han inte tänkte gå själv. Men plötsligt skulle alla i 'matgruppen' någonstanns och kunde inte alls följa med och handla. Så jag bestämde mig att hjälpa till, trotts att jag missade 12.27 tåget och skulle få vänta två timmar på nästa. Dessutom missade jag lunchen, men det var inget större problem eftersom jag bara kunde köpa något på Pressbyrån.
Nu kommer jag till tanken med inlägget.

Jisses vad många val vi ställs för varje dag! Man tänker inte ens på hur mycket man har att välja mellan, inte jag i alla fall. Vi gör olika val varje dag, välja mellan märke A eller B, eller C också för den delen. Den eller det, dem eller de här.
Jag skulle köpa en korv i bagett till lunch. 'Hon' är kassörskan.
Hon; Kokt eller grillad?
Jag; Grillad.
Hon; Fransk, kryddig eller ???(*dåligt minne*) dressing?
Jag; Fransk
Hon; Senap och ketchup?
Jag; Bara senap.
Hon; Stark eller vanlig?
Jag; Vanlig.

Jisses, jag blev nästan stressad då. En himla massa val att göra bara för en simpel korv i en bagett! Dessutom skulle jag göra valet om jag ville ha en dricka till eftersom de hade ett erbjudande att man fick en korv i bagett plus en 50 cl dricka. När jag sa ja fick jag sedan välja mellan massor av olika sorter!
Allt det för en korv till lunch!

Nä, nu sticker jag till stallet. Där är det inte så mycket olika val att göra, där går man på rutin! Hehe.
Chao!


Om jag spela fotboll mot kungen..

Lektionen börjar om 20 min, så jag passade på att ladda upp bilden jag gjorde igår. Min haka ser stoooor ut. Haha.

Redigerat.

Bilder från idag jag redigerat ganska mycket.


Model; Isabella
Fotograf; Jonna / Jag

Ändrade Planer

Det blev ut med Bella och fota istället för varm choklad och film. Kändes skönt att komma ut lite, och bra bilder blev det också! Laddar upp NU!Fantasilös rubrik!

Äntligen hemma. Det känns som om dagarna är jättelånga nu för tiden, men det kan kanske bero på att man åker till och från skolan större delen av tiden.. Och de långa lektionerna kanske också gör att det känns långt. Men jag klagar inte (typ), det är rätt skönt ändå med två lektioner per dag. Vi hade engelska och estetisk verksamhet idag. Engelskan blev mest svenska, ett konstigt test som kändes som ett nationellt prov nästan. Estetiska verksamheten skulle vi jobba i Photoshop och klistra in vårat eget ansikte i en bild från internet. Jag klistrade in mig själv i Zlatans ansikte. Haha.
Tyvärr hade jag ingen bra bild på mig själv jag hade tillgång till i skolan, utan fick ta en jag tagit lite från snedden, vilket resulterade i att jag fick världshistoriens största haka! Såg rätt roligt ut. Dessutom fick jag lite tid över, och klistrade då in Sveriges Kung i fotbollsspelaren bredvid. Det såg faktiskt riktigt naturligt ut.. förutom det faktum att det var sveriges kung som spelade fotboll. Haha.

Nu tror jag att jag ska ta och göra en kopp choklad igen och kolla på en film. Är på sådant humör.
Men först har jag en fråga.
Hur många är det som läser bloggen?

Jag menar, jag vet att en del av min familj läser, och Bella. Men enligt blogg.se har jag nästan nio enskilda besökare varje dag, och idag har jag haft elva stycken. Jag får inte ihop det. Hehe.


Lycka!

En varm kopp choklad med massor av marshmallows i. Stora, mysiga tofflor, Kändisdjungeln eller CSI NY om tio minuter (kan inte bestämma mig för vilken jag vill se. x) ) och en stor säng med ett stort täcke och en mjamande Elvisp i knät.
Me gilla!


YES!

Winnie gick überbra! Slog över till korsgalopp sammalagt tre gånger, och det var precis när jag skulle sakta av! Hoppas detta fortsätter nu!
Sen på ridlektionen hade jag Zampette, och hon gick också jättebra! Tyvärr var galoppen som att sitta på en studsmatta, herregud vad stötig! Därför blev det lite svårt att hålla igång och vi kom lite fel på hindren. Men aja, hon var jätteduktig sen i alla fall.
Det går bra med hästarna just nu! ;D

~ If I Didn't Have You ~Nu drar jag iväg till Winniepinnie, här ska longeras! Vi ska nog få fason på henne, hoppas jag i alla fall. Efter det blir det lektion på Sorf. Hoppning.. yay! Tror inte jag får ha Frullebulle (Früling), eftersom han har haft något problem med benen. Det är synd, han är så otroligt gullig. Inte alls som jag förväntade mig att han skulle vara.
Aja, nu måste jag åka, ciao!


Picture.

Busen.

Man ska ju inte ropa hej innan man är över bäcken, som de säger, men förhoppningsvis fick Winnie sig en läxa igår. För idag gick hon superbra!
Bockade inte en enda gång, och kunde galoppera riktigt bra på en volt. Jätteduktig var hon, så jag hoppas verkligen att det här håller i sig nu!


Hehe.

Vadå, det är kallt ute!


Pizza & Svensson, Svensson. <3


Bilder.

Bella övertalade mig att lägga upp dem direkt, hehe.


Aaaj..!

Det gör ont att ramla av en häst i galopp, göra någon form av volt bakåt och landa med ansiktet före i grus. Winnie har börjat bråka lite, trottsåldern. Och så sparkade hon bakut efter ett hinder. Jag tappade balansen och så sparkade hon bakut igen. Och då flög jag av som en vante. Just nu är det inte så farligt, lite ont i höften, lite i ryggen och kinden, plus lite snygga *host* skrapmärken på kinden.
I alla fall så ska Bella sova här, och vi ska snart ut igen och köpa godis och pizza. Det var tänkt att vi skulle äta taco, men vi är för lata, haha. Och pizza är gott! Sen tror jag det blir Svensson, Svennson. Bella har med några säsonger av det. Yay. <3
Nu sitter Bella här och ser uttråkad ut, så jag tror vi drar iväg nu och inhandlar massa gott och onyttigt. Chao!

(Dessutom kommer jag ladda upp massor av bilder som jag tagit idag! Om någon nu är intresserad, hehe.)

Upp och hoppa, ligg inte och dra dig!

I morse gick jag upp halv sju och åkte iväg till stallet för att fodra hästar. Perfekt start på en lördagsmorgon va? Haha. Nej, men det var rätt skönt faktiskt.
Nu ska jag sitta här ett tag och bråka med blogg.se igen, tills Bella behagar vakna och ringa. Om klockan är innan 1 då tänker jag dra med henne och fota. Tror inte hon har något emot det, haha.
Sen klockan ett ska jag tillbaks till stallet och ge dem lunch.. (herregud, det tog mig fem försök att skriva det där 'och'. Jag tryckte på bokstäverna i fel ordning hela tiden, haha, skriver för fort!)
I alla fall får vi se vad jag gör sen idag... förutom att bråka med bloggen igen och äta godis!
See ya!


Supernöjd.

Nu är jag riktigt ego, men jag älskar den hur bloggen ser ut nu! Är förvånad själv att jag lyckades få ihop det, och helt själv dessutom haha. Nu ska jag bara bråka lite med iPoden här på sidan (vissa låter var fel), fixa en 'profil' och minska ned texten på sidan något...

Det var rätt mycket kvar märkte jag nu. Haha. x)


Music makes the world go round.

Nu har jag dessutom fixat en ny musikiPod här bredvid. Med mina favoritlåtar just nu.
Ih. <3
Nu ska jag till och med försöka fixa en ny header, den här blev suddig av någon anledning, och jag blev inte nöjd med den. :P


Färgbyte.

Tja, det är ju uppenbart, men bloggen fick bli grön istället för tråkig grå. Har inte helt bestämt mig om det ska vara den där nyansen, men det får vara just nu. Så vad tycker ni? Blev det bättre eller sämre?
Dessutom ska jag börja lägga in allt i kategorier, finns i sidosaken här till höger. Dock måste jag kommer på vilka katergorier jag ska ha. Haha.

Jag är fortfarande helt slut, förstår inte vad som är fel. Tror jag ska sova, eller iallafall vila, lite nu och kolla på tv. Sköönt.
Byebye.

Helt slut.

Vi hade friluftsdag, och GUD så trött jag är. Har gått minst en mil tror jag. I alla fall mycket mer än fem kilometer, för det var ett spår vi följde. Men sen från det så gick vi ju ut och åt alla håll. Vi var på Björnö i Västerås, och det var så underbart fint där att man blev förvånad. Det var sommarväder, och det var så varmt och skönt - och fint - där ute att det hade kunnat vara början av juni! I alla fall skulle vi göra massor av olika saker på olika stationer. Bland annat stapla 22 drickabackar på varandra!! Ni vet sådana röda saker, som man kan köpa på vilken ICA btuik som helst. Tänk er 22 sådana på varandra. Det är HÖGT! Mi misslyckades, det rasade två gånger när vi skulle lägga på den sista. En gång bort från mig och en gång över mig! Jag hör någon skrika "Akta dig Jonna!" och när jag tittar upp ser jag tre röda, fallande föremål komma mot mig. Som tur var vickade tornet vi byggt så pass att de flög bakom mig utan att ens egentligen vara nära att träffa, vilket var tur. Hehe.

Nu känner jag bara för att sova, blev jättetrött när vi var där och nu sitter jag till om med och fryser. Tror jag håller på att bli sjuk. :(


Ett ord; Aaaj!

Om någon någonsin har undrat så får man träningsverk av att två dagar i rad cykla så snabbt man kan till stallet, rida och cykla hem igen, också så snabbt man kan. Varför i hela världen jag valde att leka Tour de France genom Sala till stallet har jag ingen aning om, men ibland får jag mina infall. I alla fall har jag avancerat mig upp från nio minuter  och 36 sekunder från vårt cykelställ hemma till cykelstället på Sorf till ca sju minuter. Det är precis låten Going Under av Evanescence och låten Lambada av Kaoma. Ja, jag lyssnade på iPoden på vägen. Hehe.

I alla fall är jag tillräckligt otränad för att bli hur stel som helst av det. Efter att ha suttit stilla i tre timmar på sista lektionen i skolan idag kunde man knappt gå innan man gått igång musklerna igen. Jisses.

Angående bilden... haha, mamma la några av bullarna vi bakade i söndags på en handuk. De fastnade. Haha.

Baka, baka liten... bulle.Söndag Morgon.

Eller ja.. morgon? Klockan är ju faktiskt halv 12. Haha, jag älskar helger.

I alla fall var det fyrverkerikonsert i stadsparken igår. Jag har insett att jag inte direkt tycker om fyverkerier längre. De skrämmer många djur, barn och andra också för den delen, de ser alla lika dana ut - så har man sett ett har man sett alla - och det kostar massor av pengar. Nu kanske jag låter väldigt negativ, men njaaae.. ingen höjdare längre direkt.
Det är lite mysko, för förut tyckte jag jättemycket om det. Liksom Twilight. Nu tycker jag inte alls om den serien längre.. eller lite kanske men inte på långa vägar lika mycket. Huvudpersonen är en så.. hopplös människa som är onaturligt klumpig och tycker att hela livet är ett enda stort problem. Det blir jobbigt i längden att läsa om det.

Istället har jag gått över till House of Night-serien. Haha, en till vampyrserie. Men de är roligare, bättre och mer spännande. Första boken heter Vampyrens Märke och är jättebra! Läs den, du kommer inte att ångra dig. Förresten är vi nu fem personer som sagt att den är mycket bättre än Twilight. Hehe.


Ett 'vattenfall'.


~ | Dalwinnie - We're Unbreakable | ~

<3

Här var man aktiv.

Tre inlägg på samma dag, haha. Men förutom att säga att jag lyckats installera The Sims 2 på skoldatorn (whiiii! det har inte funkat på min vanliga) så har jag fotat fullmånen idag. Den är finare i verkligheten, på bilderna blir den en enda stor, vit boll. Men jag går ju media, så jag får väl lära mig vilka inställningar man ska ha senare. I tvåan. Typ. Suck. Menmen, det kommer.

Iallafall blev jag rätt nöjd med dessa bilder;

Bad day.Hade lite tråkig. x)Jisses.

Jag har aldrig varit så trött efter att ha gjort så lite under en vecka. Vi har verkligen slutat tidigare alla dagar förutom idag, och lektionerna har varit jätteenkla och vi har knappt gjort någonting seriöst. Ändå är jag helt slut!
Det ska blir jätteskönt med helg nu. Vila. Mmmh.

Herregud, jag är till och med för trött för att skriva något seröst här också. Haha.
Jaja, skriver mer imorgon.. eller något. Det kommer trligtvis en hel hög bilder i morgon också.
Hejhej.


Datoraxel.

Det kommer jag få snart. Börjar känna av det redan, och jag ska ändå gå där i tre år. Haha, ett problem som måste lösas.

Ingen som fattar vad jag pratar om? Bli inte oroliga, Datoraxel är något jag kom på idag. Det finns ju liksom tennisarm och musarm, så då borde ju Datoraxel finnas också. Det är när man tvingas släpa omkring på en tung datorväska med en tung dator hela dagarna, vilket jag gjort sedan måndags den här veckan, hehe. Jag blir liksom stel och får lite ont efter ett tag, men då är det bara att byta arm så det ska väl gå bra. Idag slutade vi tidigare igen, men det var bara eftersom vår lärare i Medieproduktion var hamma med sjukt barn.. eller om det var han som var sjuk, alla sa olika.. och vi hade svenska läraren som vikare. Det blev lite rörigt, och på sätt och vis hade vi svenska och Medieproduktion samtidigt. Sedan gick vi på en utställning som heter Äntligen Vuxen.
Låter bekant?

Jo, det var ju nämligen dit de skulle skicka våra filmer vi gjorde på det där filmlägret i juni! OCH DE VISADES DÄR!!
De stod och visades hela tiden på en vit vägg med en projektor och så fort de var slut började de visas igen.. och igen.. OCH IGEN!
Haha, det var lite konstigt att stå och kolla på dem på en utställning. Dessutom hade de gjort någon sorts tavla där alla våra namn stod, det var coolt. Hehe.

Förresten känner även att jag är i behov av en ordentlig fotorunda runt Sala och bara ta massor av kort..
Mmh.. BELLAAA..?

Hehe.


Jaooou..

Nu sitter jag här och bråkar med skoldatorn. Den dumburken vill inte göra som jag vill. Jag vill kunna sitta vid internet vid den här hemma, men när jag stoppat in internetsladden funkar det inte, trotts att det står att jag är ansluten. Suck. Jag och tekniska saker alltså..

I alla fall.. ehm..

Nej, jag har inget vettigt att säga så jag ska bespara er massor av onödigt pladder. Istället tänker jag lägga upp en himla massa bilder jag fotat som jag vill att ni komenterar som bara den. Vilken ni tycker är bäst, sämst, konstigast, tråkig, kunde varit bättre, vad jag kan göra bättre till nästa gång osv osv. Var väldigt kritiska alltså. Konstruktiv kritik är bra!
Alla är oredigerade!15 bilder. :P
Börja komentera nuu!

Uttråkad?

Då sitter Jonna och leker med nya Photoshop. (IIIH! Jag har PS! x'D )
Ja, såhär blev resultaten. Hösttema om inte det är uppenbart.Hehe, den sista är ett skrivbordsunderlägg jag gjort som jag har till skoldatan.