Photo Part 3 | Mother Nature's Work


Photo Part 2 | Puss with(out) boots


Photo Part 1 | The City of Sala
Wii.

YES! Jag har kommit på ett sätt att använda datorn trotts att den där "handen" är kvar som gör att man inte kan markera något. Trycker jag på någon av valknapparna, till exempel om jag trycker på "fet text"-knappen, så blir det en liten skrivmarkör där man ska skriva.

Ja, det där lät ju... udda.
I alla fall tänkte jag fixa lite med några bilder jag tog idag och lägga upp sen. Vi får se om jag hinner klart idag.
Hej på er.

Argh!

Det går inte att skriva i bloggen, samt på vissa andra ställen eller kopiera text på skoldatorn! Det kommer upp en "hand", och så går det inte att göra något! Kan det måhända ha något med de förrymda hästarna kanske?

I alla fall så har jag inte gjort så väldigt mycket idag. Morgonen spenderades i sängen med ett glas varm blåbärssoppa och ett avsnitt Chuck. Efter det fick jag ett infall och gick ut och fotade. En hel drös med bilder blev det!

Efter det åkte jag till stallet och red ut med Winnie. Det blev en riktig liten safari faktiskt. Det låg nämligen en älg ungefär tio meter från stigen! Helt stilla, bara såg på oss när vi skrittade förbi. Winnie var väldigt lugn faktiskt, vilket var skönt. Därefter såg vi ett råddjur och ytterligare en liten stund senare sprang ytterligare ett råddjur förbi.

Snart ska vi hem till mormor och äta middag, som jag förstod det. Det blev lite sista minuten bestämt tror jag, mamma stod och gjorde mat och kom plötsligt och sa att vi skulle äta hos mormor klockan sex. Det ska bli trevligt i alla fall.

Hej på er.


Min repgrimma! :(Dock var det väldigt snällt av henne att jag skulle få en ny ifall den är borta. Jag kan tänka mig att endel inte skulle göra så ifall posten slarvar bort något..

Mmmm marabou.

Sedan föreläsningen i måndags har jag varit lite paranoid när det gäller vad jag äter.
Plötsligt känns Marabou Chokladen jag äter just nu inte speciellt inbjudande längre.

"Sojalecitin är ett kapitel för sig. Sojaindustrin är uppbyggd runt bensin. I princip mal man sojabönorna och blandar mjölet med varmt vatten och bensin. Då återfinns en del av sojan in vattnet som skiktar sig mot bensinen, där andra delar av sojan återfinns. Sedan försöker man driva av bensinen genom upphettning. Men just sojalecitin är värmekänsligt och tål ingen värmebehandling, varför denna sojaprodukt kan väntas innehålla höga bensinhalter."
Källa.

YUMMIE! ... *not*

AAH!

Jag blir så sur!
En del i skolan har installerat Windows 7 på sina skoldatorer. Problemet är ju att skolnätverket inte känner igen det... och får för sig att nätet är fullt av trojanska hästar! Ett virus!
I onsdags/torsdags någon gång uppdaterades de flesta datorer, som de gör ibland. Uppdaterar virusskydd och så.
Och då lägger Spotyfi av! Kombinationen Windows 7, skolnätverket och Spotyfi var inte bra. Suck.

Jag saknar Spotyfi! :'(

Hello, Hi, Hej.

Hoho på er. Vi, mamma och jag, har precis dragit fram genom lägenheten i en mindre form av storstädning. Det är så härligt när man är klar, när allt blir så ren och snyggt.
I alla fall så har vi sovit i Avesta i natt. Trevligt, trevligt, borsätt från att jag halvt sov från klockan åtta. Hur är det möjligt att jag är pigg på kvällarna på vardagarna, och trött på helgerna?!
Så åkte vi förbi en affär på vägen hem och köpte superlim till mina hörlurar. Jag har inga större förhoppningar, speciellt inte efter att ha försökt limma ihop dem i bilen. Superlimet höll ju inte!
Men det kanske går bättre om man limmar och sedan sätter lite tejp runt så det får torka i fred. Hoppas, hoppas, hoppas.

Nu ska vi till stallet. Mamma sa något om att vi kunde race:a lite med Winnen i snön, vilket låter bra. Dock är det inte så mycket race längre, utan snarare hon som springer och jag som försöker bromsa henne. Jag älskar när det går fort, men till och med jag har gränser. Just nu är gränsen stacketet högst upp i hagen. Hehe.
Hon får upp sen så otrolig fart att jag inte hinner bromsa henne i tid. Förut kunde jag ju släppa henne, och till och med driva på henne lite. Men nu har hon lärt sig att hon får springa där uppe i hagen, och att hon får springa fort! Så nu får man hålla henne istället.
Jaja, roligt är det i alla fall. Hihi.

Hej på er.

Äntligen.


Bloglovin..

Följ min blogg med bloglovin

Tjohopp.

Alltså, vad är det med mig och rubriker?! Haha.

Nu sitter jag i alla fall i skolan och väntar på att lektionen i Webbdesign ska börja. Webbdesign är en sådan lektion som man borde vara två, tre elever per lärare, istället för 28 på en.
Det är alltid en del som inte förstår eller inte ens kollar på vad han gör, och sen behöver de ju hjälp. Då sitter vi ju andra där och gör ingenting ett tag. Sedan när vi väl kommer igång igen är det några andra som inte lyssnar och så fortsätter det så.
Suck.

Underbara barntid.

Ren och skär nostalgi!
Svordom.se

Alltså, vem gör en sådan sida?! Haha.


:(

MINA HÖRLURAR! :'(


De gick sönder. Bara sådär! Plupp, så sprack den!
Jag satt och lyssnade på musik i skolan, och känner plötsligt hur hörlurarna "åker uppåt", och började sedan glida av mitt huvud. Jag tar av dem och ser hur den gått sönder, brutits nästan helt itu och hängde bara ihop i en smaaaaal bit av plast. Chockad vrider jag lite på den, ser ifall man kanske kan sätta ihop dem på något sätt, och vips så hade den brutits av helt! *snyft*

Ska pröva att limma ihop dem, mamma sa att det fanns något särskilt lim man kunde pröva med. Hoppas det går!

Din nedrans nagelklippare!

Herregud! HAHA!
www.svordom.seTävla om en bloggdesign.

Hihi.
Lite på skoj har jag gjort en bloggdesign och tänker nu lotta ut den.

Allt du behöver göra är att länka till min blogg, samt detta inlägg, och skriva att du är med och tävlar.
Kommentera sedan detta inlägg, med en länk till inlägget i din blogg.

Man kan anmäla sig fram till lördag 18:00.


( K l i c k a   p å   b i l d e n   f ö r   a t t   s e   h e l a   d e s i g n e n )

Det finns möjlighet att ändra färgerna.

Åh älskade vännen! ♥

Fick ett mejl över Youtube som jag inte förstod ett smack av.

"Hej där kompis!

Jag undrarde just vart du tog vägen!
Själv står jag i min hage hemma i Mönsterås och käkar hö! Här är det massa snö så Jenny blir helt röd i ansiktet när hon borddar av och på... av och på.... suck. :)
Jag trivs bra här. Jag har 3 fina kompisar i stallet.. en ganska snygg tjej finns här... brunette! ;)

Jag gillar att åka transport till olika saker!
Jag får åka på hoppträning hos Margareta Algotsson (algotssoneventing.se) Hon tycker att jag är underbar och frågade om jag ville bo där... Då sa mamma Catarina NEJ!

Jag äter kraft och hö 5 ggr om dagen och är stark och friskt i mina fina ben!
Till våren ska jag få testa att hoppa hinder på terrängen med Jenny och om jag är duktig kanske jag får starta en debutant i sommar. :)

Det vore roligt om ni alla som tog hand om mig så bra ville komma och hälsa på mig någon gång. Jag har lagt in, eller.. alltså.. Jenny har lagt in filmer på mig nu så ni kan kolla! :)

Hoppas jag får svar snart!

Massa blöta pussar från Joyride (brun med bläs) :)
"


Först vid sista meningen fattade jag vad det var frågan om, och då höll jag på att sätta ett andetag i halsen.
JOYRIDE! Min älskade, underbara lilla Joye! Min gamla sköthäst!

Det var han ägare som hade mejlat mig. Hur i hela friden hon hittade på på Youtube vet jag inte, men antagligen har hon sett filmer jag gjort med Joye.
Jag kollade hennes egan filmer, och såg några då hon var med på en julklappshoppning på Joyen.
Jag börjar gråta.
Den underbara, söta lilla hästen! Så myket hoppglädje!
Jag saknar honom så.(Don't) Let it snow.

Det spösnöar, som Linnéa en gång sa.
Att cykla hem i fyra-fem centimeter snö, med snön blåsande upp i ögonen, var något av det värsta jag gjort i vinter. Gick hem sista biten, eftersom cykeln bara gled.
I morgon är tåget säkert inställt. Det var försenat idag, när jag skulle åka hem. Först var det bara någon minut, men man blev lite orolig när det växte.
12:27
12:29
12:30
12:34
12:35
12:40

Som tur var stannade den på 13 minuter för sent, bara.
Och nu ska man cykla till stallet också Blä.
Har i alla fall inte bråttom att åka dit längre, jag har ingen lust att rida ute. Kommer ändå inte se någonting, så det är bättre att jag rider i ridhuset. Tacka vet jag Sorf.

Oh dear english!

I've got abstinence. I really want to go back to London. Or any city in Great Britain! I just want to speak english, to have to speak english. I've notice that when i have to, when their are no other options, I'm mutch better on speaking then when i'm here in Sweden.

I also notice that when I'm talking about something i choose myself, when I'm just talking for fun, I'm mutch, mutch better then if i'm going to talk in front of the class or even my teacher. Even though it mabey are a subjekt I like.

I don't really know why.

Anyway. Now I'm not gonna take your time by writing crap in english here. Haha, bye bye!

Bloggdesign.

Så, då har jag fixat en ny bloggdesign då. Vad tycks?
Jag blev rätt nöjd, även om den inte blev precis som jag ville.
Men men.

Hi Sunshines!

Rubriken är så långt ifrån att beskriva mig som det går just nu. Trött, huvudvärk och allmänt på dåligt humör.
Jaja, går ju bara till lunch idag, känns skönt.

Igår var vi på en föreläsing om mat och att äta rätt av Tommy Svensson. Cool kille måste jag säga, riktigt rolig.
Han berättade i alla fall om vad en hel del grejer egentligen bestod av. Tro mig, det är en mindre uppsjö av saker jag aldrig tänker sätta i samma mening som "äta", i hela mitt liv igen.

Visste ni att det är fågelskit, närmare bestämt sparvskit i Coca Cola? Det är därför det fräter så på ben och tänder. Fågelskit fräter ju på bilplåten om det kommer där.

Jag har sedan tidigare vetat att det finns Aspartam, ett medel som även finns i myrgift, i tuggumi och annat sockerfritt. Men jag antog att det inte var så extremt farligt om jag bara åt det sällan, jag äter ju bara tuggumi och inga lightproducter. Efter att igår ha hört att en till två deciliter outspädd "Fun Light"-dricka hade tagit död på en hel myrstack slängde jag min påse med tuggumi.

Sedan var det lite strösaker, som att parfym är gjord av bäverns anala doftkötlar (Trevligt va?), kryddan Aromat kan framkalla ADHD liknande symtom, dricker man för mycket av energidrycken Monster kan man förkorta sitt liv med upp till 20 år och att "konstgjorda jordgubbar" i till exempel glass är gjort av ungefär 27 olika ämnen.

Efter 20 minuter var jag helt yr av namn som natriumglutamat och liknande. Jag skulle verkligen vilja lyssna på honom igen!

Rita of Flushed Away

Ytterligare en Bortspolad karaktär. Det lär dessutom bli fler.
Rita är en utan de två huvudpersonerna, och den coolaste animerade person som finns. Hehe.
Jag vill ha hennes Union Jack-byxor! Give me!

Jag kan inte direkt säga att jag blev nöjd med denna, men övning ger färdighet.


(Lägg märke till kapsylskorna! Haha.)


Umbrella.

Min mycket talangfulla vän Pro och hennes lika talangfulla vän Fridah!


Don't Laugh.

Kan ni låta bli att skratta genom hela filmen?

Jag ka faktiskt. Den första och den andra drog jag lite på munnen på, men resten... Det blev så fake på något sätt, så det var liksom inte roligt alls.Kommentera hur länge du stod ut!

Photoshoot Part 2
Whitey of Flushed Away.

Whitey är nog min favoritkaraktär. Han är en stor, dum, rosaögd råtta som jobbar för "den onde". Han är rätt snäll egentligen, vilket gör honom väldigt gullig och rolig. Så himla söta och dumma kommentarer.

Whitey: Are you sure about this, Spike? These things are dangerous.
Spike: Danger is my middle name!
Whitey: I thougth it was Lesley.


Slugs of Flushed Away.

Bortspolad är inget annat än kärlek alltså! ♥
Sniglarna är helt underbara, så därför tänkte jag pröva att göra en. Söt va?

Photoshoot Part 1


(Låten är från disneyfilmen Bortspolad. Ingen är förvånad va? Haha.)

Jag är utmanad!

Jag har blivit utmanad av Anna.


Detta är mitt uppdrag;
• Lägga in awarden på sin blogg (bilden)
• Länka till den man fått den av (så det går att komma dit genom att klicka på namnet)
• Berätta sju saker om sig själv
• Välj sju bloggare att skicka utmaningen till
• Länka till dessa bloggare
• Skriva kommentarer i deras bloggar om att de har fått en utmaning som kan ge en award!

Sju saker om mig;
• Jag har/har haft ansträgningsastma, vilket är en bidgagande anledning att min kondition suger. 
• När jag var liten ville jag jobba som snickare eller någon som målade hus. Vid ett förvirrat ögonblick ville jag jobba med att tvätta bilar också.
• Jag har börjat på någonting som med stor tur kommer sluta som en riktig bok (fantasy).
• Jag gråter alldeles för enkelt.
• Jag är galat förälskad i allt animerat/teknat disney har producerat.
• Ibland saknar jag faktskt min gamla, hemska, vansinniga, roliga, knäppa och bråkiga klass. 7, 8 och 9c. Sponsrad av Läkerol -  Make's People Talk.
• Jag hade stora problem med att hitta på vad jag skulle skriva här, därför fick den sista bli som den blev. Hehe.

Jag utmanar;
Linnéa
• Emelie
Julia
Linn
Julia
Alicia 
Sofija


Tjejen med vidgade vyer.

iHar ni märkt att min musiksmak är oändlig? Jag lyssnar på - utan att överdriva - allt! Min Ipod är en salig röra av allt möjligt.

Senaste tillskottet till i kategorin Favoriter heter Turn The Lights Out av Hadouken. Jag tycker den är riktigt bra.


En annan favoritlåt är A Boy Named Sue av Johnny Cash.

Och så Rolf Wikström. Jag älskar Rolf Wikström! Mississippi heter denna.


Och en annan låt jag nyligen börjat gilla är Fireflies av Owl City.


Sen har vi ju Sirenia, med The Path To Decay.


Så idag hittade jag en favoritlåt jag hade för några år sedan. Forca med Nelly Furtado.


Förstår ni principen med salig blandning?
Jag har till exempel en CD skiva här hemma som heter "Tio i Topp Volym 4 1965-67". Jag tycker de är bra allihop, låtar från 1965.
Jag har nog aldrig mött någon som tyckt om så mycket olika musiktyper som jag. Jag menar, Nightwish, Van Morrisson, Pink, Sarek, t.A.T.u, Nordman, Lady Gaga och Dolly Parton. För att göra en kort lista. En ganska varierande lista, tycker ni inte?

Jag vill i princip alltid lyssna på musik. När jag inte gör det sjunger jag ofta tyst för mig själv. Musik hjälper mig ofta att koncentrera mig (instrumentallåtar då, sådana utan text, ofta filmmusik), ibland är det ett sätt att slappna (jag lyssnade mycket på Enya när jag skulle sova förut), ibland är det skönt när man är arg/ledsen och vill avreagera sig utan att det involverar att slå på något (låtar i stil med Turn The Lights Out jag länkade till där uppe brukar funka bra till det).

Vad lyssnar du på för musik? :)


210110

Igår var jag och Bells och såg Sherlock Holmes. Gud vad jag älskar den filmen! Underbara skådespelare, härligt manus och riktigt rolig! Den och Avatar står på min lista över filmer jag ska köpa, när de kommer ut alltså.

Och appropå film så tycker jag att jag gjorde ettt klipp igår. Medan jag väntade på Bella efter skolan hittade jag ett ställe som sålde filmer och CD skivor väldigt billigt. Jag köpte The Whole Nine Yards för 49 kr! Den är även den så himla rolig!

I morgon ska hela klassen åka till Stockholm. Först får vi tre timmar fritt, se ska vi på något studiebesök på DN och Expressen. Ärligt talat vill jag inte följa med. Jag är så trött och orkar inte springa omkring i Stockholm imorgon! Men men, man får väl försöka antar jag.

Hejpåer.

...

Jag börjar misstänka att jag har någon utstrålning som drar åt sig onda eletriska andar. Först datorn och nu mobilen! Jag laddade den fullt igår, nu är den urladdad.
Dessutom höll den på och krångla väldigt mycket innan den la av. Och dessutom skickade den något i ett sms jag raderade! Jag tog bort en rad, men så fick Bella den med i alla fall. Jag blir rädd.

I alla fall.
Mamma! Jag kommer inte kunna svara på mobilen, så ring på Bellas mobil om du undrar något. Jag kommer hem med bussen ungefär vid 11.

Det är bra med blogg. Hehe.


Arbetsrepet!

Nu har det kommit, arbetsrepet! Jag är nöjd med valet, det verkar riktigt bra och lätt att använda. Och Elvis har vansinnigt roligt med den lilla läderflärpen i änden. Haha.

Köpt på SW Sadelmakeri.


12.10 x 2.

Jag slutar 12.10 både idag och i morgon! Woho!
Vi skulle nämligen börja med NO nu på vårterminen, men det visade sig att vi inte hade någon lärare. Så då får vi sluta istället. Och i morgon skulle jag ju ändå sluta 12.10.
Senare på kvällen ska Bells och jag äntligen se Sherlock Holms, äntligen!

Nu börjar vi igen. Hejhoj.

~ I'll be your angel.Billy Gilman.Repgrimma och arbetsrep.

Då var det äntligen beställt! En repgrimma i hampa, speciallgjord efter Winnies mått, och ett svart arbetsrep på 4.5 meter. Wiho!
Repgrimman kommer från Creative NH och arbetsrepet från SW Sadelmakeri.

Arbetsrepet skulle tydligen skickas iväg i morgon, så det kommer väl antagligen på onsdag. Repgrimman skulle skickas några dagar efter att pengarna kom in på kontot, så det borde också bli då ungefär. Så till helgen blir det till att pröva allt ordenkligt.

Hej på er.

Storhopparn.

När jag kom i stallet idag kom de och sa att Winnie hade hoppat in i hagen bredvid! Hon hade blivit rädd för en skidåkare och helt enkelt hoppat. Som tur var hade ingen skadats, och det hade varit lungt i hagen då de hämtade henne därifrån. Dumsnuten kan hoppa hon.

Det blir tydligen ingen Sherlock Holmes ikväll heller. Det går inga bussar hem i bra tider, så vi får ta det någon annan gång. Världen vill tydligen inte att jag ska se den filmen. Jaja.

Hejhopp.


~ Looking for something.[ Rubrik ]

Dagens planer var att träffa Bella, fota Linnéa och sedan åka och se Sherlock Holmes med mamma, Pontus, Linnéa och Bells i Västerås. Men mamma mådde inte bra så vi stod över bion. Istället hyrde vi film, köpte godis och bara tar det lungt.

Vi hyrde The Whole Ten Yards! Gud vad jag tycker om den filmen! Matthew Perry är en av mina favoritskådespelare, så härlig.
Vi ville helst hyra The Whole Nine Yards, som är den första filmen, men av någon anledning hade Natti bara nummer två. Känns ju lite dumt av dem, men de är lika bra så det gick bra ändå.

Dessutom hyrde vi Bortspolad. Det spelar ingen roll att jag sett den en massa gånger på youtube, jag älskar den ändå. Så mysig och rolig. GO DISNEY!

Troligtvis blir det Sherlock i morgon, så detta blir en riktigt trevlig helg. Tjohoj.


The Producers.

Jag har inte sett hela filmen, men gud så jag älskar den. Sådär makalöst dåligt att det blir fantastiskt roligt!

Jag minns att när jag såg den på TV förut satt jag och skrev texter de sa till Bella hela tiden. Tillslut började hon också kolla. Haha. Minns du Bells?

Del 1
http://www.youtube.com/watch?v=Cdbyca9XjD8&feature=related

Del 2
http://www.youtube.com/watch?v=-tNJSWP53K4


Bloggdesign.

Det kliar i fingrarna av att göra om bloggdesignen igen.
Med betong på igen!

Jag byter ju gärna, och ofta. Nu vill jag byta igen. Egentligen inte för att jag tycker den gamla är ful, jag tycker om den. Men jag tröttnar, och tycker dessutom att det är otroligt roligt att exprimentera och hålla på. Hehe.

Men jag kanske väntar lite till innan jag ändrar. Men hur tycker ni jag ska ha den? Färg, utformning osv. Vad tycks? :)

Hej på er.

Älgkärlek.

Minns ni att jag pratade om att göra en älg förut? Men det blev ett får istället. Jag hade kvar början av den och har fortsatt på den då och då. Nu är den klar. Dock lyckas jag inte ladda upp den här, så jag kopierade den från skrivbordet istället.

Dessutom har jag laddat ned en grej som gör att man kan ha alla ikoner i en enda "spalt". Rent och snyggt från skrivbordet alltså. Jag hoppas att det ska hjälpa mig att hålla ordning. Men jag är ju ändå jag, så det går nog si sådär. Hehe.

http://i47.tinypic.com/35ixfkl.jpg
Blogg.se behagar inte låta mig ladda upp några bilder, så det blev länkform.


Coolt.

Min webbdesignlärare är 71 år. 71! Och nyss pratade de om någon artist och så sa han "Jasså han. Jo, honom har jag på min iPod."
Jag hade dessutom aldrig gissat att han var 71. Jag har gissat på 55, max 60 år. Jaja, man lär sig något nytt varje dag.


HAHA. *host*

Tror ni inte mamma hittade lapparna med måtten på Winnies huvud under en tidning på TV-bordet? Sjävklart gjorde hon det. Haha.

Dessutom har jag insett att min dator är hemsökt. Den har hållit på att krångla en del när man har internet uppe, och inbland kan sidan sluta fungera en stund, det står att "svarar inte" eller något sådant. Ibland räcker det att vänta så kommer den tillbaka, ibland måste man stänga ned allt.
I alla fall så försökte jag sätta på en låt på Youtube igår, men då internetsidan slutade funka stängde jag ned det. Så några minuter senare stängde jag ned en ny internetsida och tänkte stänga av datorn.
Då börjar låten spela!

Ingen Youtube sida var uppe, ingen sida i över huvud taget! Så datorn måste vara hemsökt... Mh, det skulle vara kul att gå till IT-ansvariga (mannen man lämnar in datorn till när något är fel) med datorn och säga "Ja, den är hemsökt." Då behövs inte han, då behövs ett medium. HAHA!

Förresten har Lucas fortfarande inte vant sig med att golven här är rätt hala, (det har inte jag heller för den delen, halkar jämnt). I alla fall skulle han springa förbi mig, in i köket och ta ett stort skutt upp på en köksstol.
DONK, säger det, så flyger han rätt in i stolen.
Sen satt han där och såg mycket förnärmad ut en stund, innan han sprang vidare.
En liten katt-astrof. Höhö.

B-e-a-utiful.

För ett tag sedan mätte jag Winnies huvud för att kunna beställa en speciallgjord repgrimma till henne. I morse hittade jag lappen med måtten i soffan, de hade liksom glidit ned lite bakom en kudde. Visseligen visste jag att de var där, så det var ju inget mer med det. Jag vet att jag tog upp dem... men sen?
De är nämligen borta! Suck.

Nu när jag äntligen skulle ta mig i kragen och beställa en så är måtten borta. Jaha, får väl ta och mäta igen på lördag antar jag.

Förresten, minns ni när jag sa att jag hade en JoJ? Att Winnie var riktigt duktig på att komma mot en när vi övade jojoleken, men att backa däremot var värre. Nu har jag en oJo. Mamma longerade lite idag medan jag mockade, och lyckades få henne att backa riktigt duktig. Jag fick också pröva, och hon var så duktig. Så skulle jag pröva att få henne komma mot mig. Tror ni inte kusen står stilla?! Jag fick hålla på länge och väl innan hon ens gick framåt - jag ville ju inte direkt ställa mig och slita i linan - och när hon väl gick framåt gick hon snett åt sidan och gick förbi mig.

Winnie - hästen utan mitt emellan.

Aj.

Min tumme tycke inte om mig. Den har värkt hela dagen. Jag hoppade nämligen Winnie igår, och den kusen tror ju att ett 80 cm hinder måste hoppas som ett 140 cm:s. Jag hängde inte riktigt med, utan flög upp i sadeln. Först fort jag fram, och skulle försöka ta tag i manen för att hålla balansen. Då lyckas jag böja tummen på något sätt och hålla den mot hennes hals. Och får hela kroppstygnden på tummen. Aj! Därefter flyger jag bakåt istället, och huvudet ned.

Mmh. Det där lät konstigt. Det kändes i alla fall helmysko, och jag flög lite åt alla håll. I alla fall tror jag att jag stukat tummen, om det är möjligt. Haha.


Onödig men trevlig dag.

Vi hade sovmorgon i morse, och jag skulle ta 9.10 tåget. Tror ni inte det är inställt? Jo, självklart är den det. Men för att göra saken värre tog ersättningsbussen 50 minuter på sig att komma till stationen. Härligt va? Suck.
Jag kom till skolan 20 i elva, under en rast. När vi väl startade igen hade vi en genomgång av vad nästa projekt skulle vara, jag skrev lite kort på en grej vi skulle göra och sen slutade vi. Tjugo minuter tidigare än vanligt. Jag var alltså i skolan i ungefär en timm idag. Och egentligen helt onödan.

Men men, Pro tyckte jag skulle komma ut till hennes skola och sagt och gjort. Runt halv ett blev jag runtsläpad på ABB Industigymnasium för en rundtur. De har verkligen en mysig stämning där. Efter det åkte jag, Pro och tre andra av hennes vänner ned på stan och fikade på ett cafe. Riktigt trevligt avslut på en annars onödig dag alltså.

Eller, tåget var ju inställt hem också, men då hade de fått in rutinen på ersättningsbussarna.

Dagens hjälte är i allafall Krister, busschaffören. Han har suttit och kört Sala - Eskilstuna sedan halv sex på morgonen, fram till halv fem på kvällen. Då skulle han en sista gång till Eskilstuna innan han slutade. Fy vilket jobb.

Nu ska jag sova. Ha de gött.


Avatar vs. Pocahontas.

Jo, jag skrattade faktiskt första gången jag själv såg den där rubriken. Första tanken var; "Vad har en gammal disneyfilm med en ny storfilm att göra."
Men de har det verkligen!

Listan kommer häifrån.


Är det inte lite härfigt?
Dock märks det vilken som är en barnfilm. Hehe.
Man kan ju tro att James Cameron härmat Pocahontas då han skrev manuset till Avatar. Eller hur?

Men å andra sidan är ju Pocahontas baserad på en riktig händelse så..
Hätigt är det i alla fall.

Suck.

Jag kom precis till skolan.

SJ, behöver jag säga mer?

Frida Snell & Freddie Wadling


Titta... ett inlägg!

Fröken Oaktiv anländer.

Gårdagen spenderades som sagt i stallet med Bella. Hon var snäll och filmade, men då våran videokamera tydligen inte filmar i ett format som Movie Maker tar, samt att den inte filmar i så bra kvalité i över huvud taget så har jag inte gjort något med det än. Får se om jag kan ordna med filformatet på dem.
Efter det köpte vi godis och såg på film. Robots. Jag behöver väl knappast förklara min oerhörda kärlek till var enda film Disney skapat? Barnfilm eller inte.

Idag har jag bara slappat, förutom en uteritt med Winnie och mamma på Valle. Imorgon väntar skolan igen, med matte och idrott. Klädsim och livräddning på idrotten. Ska jag simma klädsim kan de andra säkert träna livräddning på mig! Nej, men det ska bli intressant att se hur det här ska gå.
Hej på er.


Dagens Planer.

1. Byta om. (ja, jag sover länge på helgerna)
2. Köpa kraft till kusen och kattmat till katterna. 
3. Möt Bella i stallet. Rida och bli filmad.
4. Vara med Bella och göra något.

Alltså väldigt dåligt med blogandet idag. Hejsvejs!

Jorden kommer gå under! Ja, vi vet.

Snälla. Snälla varför?

Är det inte svininfluensa, 2012, svarta hål experiment och avgaser så är det exploderande stjärnor.

Från Aftonbladet;
"En stjärna hotar att explodera så nära vår planet att den kommer att förinta jorden. När en supernova når en kritisk massa, Chandrasekhar-gränsen, exploderar den. Den termonukleära (what?) smällen kommer att förinta jordens ozonlager – som vi behöver som skydd mot farlig rymdstrålning. Jorden kommer börja koka."

Aha. Jisses. Spring och hämta kylpåsar och solskyddsfaktor 1000.
Nej, men visst låter det riktigt olycksbådande? Verkligen något att oroa sig för? Ush ja.
Så vill du vara beredd när stjärnan exploderar får du boka in år 10 002 010 i almanackan. Jo ni hörde rätt. Som vanligt går aftonbladet och förstorar upp allting till jumbojet storlek.

    "Enligt den tillväxttakten vi kan härleda så kommer den vita dvärgen i T Pyxidis nå Chandrasekhar-gränsen om tio miljoner år. Jag hoppas att detta kan mildra läsarnas oro, säger forskningsledaren Dr Ed Sion till Scientific American."

Mildra läsarnas oro? HA! Mildra läsarnas oro? Är det ens något att mildra? Innan dess borde vi inte bara ha hittat tekniker för att bosätta sig på en annan planet, alternativt flyttat jordklotet, vi har nog utrotat våran planet på ett dussin andra sätt.

Suck.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6387732.ab


Gish igen.

Vi har rast nu, och jag vill bara gå och gömma mig under en sten och sova i all evighet. Vi har Sandro - läraren som kan men inte kan lära ut. Suck. Uppgiften vi ska göra är seg och jag är dödstrött och fryser. Jaja, vi slutar om en timme i alla fall. Jag sitter och lyssnar på gammal musik jag glömt bort att jag hade, med mina nya hörlurar. Jag är inte ensam om att ha fått/köpt det, över halva klassen har liknande plösligt. Haha.

Jag gjorde en riktig tabbe vid lunch idag. Jag glömde nämlign matkortet! Jag hade gått ända till maten, stått i matkö i tio-femton minuter och hinnit ta glas och bestick. Då insåg jag att plånboken låg kvar i skolan. Jahapp..
Det var bara att gå tillbaka. Fick mig en extra promenad i alla fall. Och någon gång ska vara den första.
(Om någon undrar. Vi har matkort på våran skola eftersom vi äter på Konserthustersassen, en offentlig resturang. Kortet är ett plast kort som liknar ett bankkort lite. När man tagit mat lämnar man fram det till en kvinna som drar det, och så får man äta. Bökigt.)

Nej, nu ska vi börja igen. Tjoflöjt.

Gish.

Kallt, kallt, kallt. Trött, trött, trött.
Det känns att det är vinter.

I natt sov jag med en tjockt täcke och två filtar, burr. Det var inte trevligt att behöva gå upp på morgonen när det är så kallt. När man dessutom drömmer att det är helg och man slipper gå upp är det ännu värre när klockan plötsligt ringer. Usha!

Igår hoppade vi med Winnie. Gud så underbar hon är. Hon gick så lungt och fint, och skötte sig utmärkt.
Älskade Winnen. <3

YOHO!!

JAG VANN! ÄNTLIGEN!


Hehe, på senaste tiden - senad lördag då jag fick spelade spel på Bellas dator - har jag varit besatt av Mahjong. Det går simpelt ut på att para ihop rätt bricka med en annan. Men på båda brickorna måste högra eller vänstra sidan vara fri från andra brickor. Och det är det som är problemet.
Jag laddade ned en version i söndags och sedan dess har jag spelat minst sex omgångar per dag - oftast mer - och aldrig vunnit! FÖRRÄN NU! WIHO!
HAHA!

Så här ser Mahjong ut;


Här visar jag hur man gör. (Jag vinklade spelplanen)
De svarta ringarna visar de man
kan para ihop. De röda visar de man inte kan.
Dock måste brickorna se lika dana ut, som ni säkert förstår. ;)

Man vet att det är kallt...

... när mamma och Gunilla är ute och kör med våran bil för att värma upp motorn, så att de kan få upp motorhuven och använda startkablar för att starta Gunillas bil!

Haha.


Hejhopp.

Sista lovdagen, blä. Men det ska faktiskt bli roligt att träffa Bytingarna igen imorgon.
Fråga mig det igen 7:20 imorgon, kommer vara halvdöd och inte vilja gå upp. Hehe.

Nu om två timmar ungefär ska jag, mormor och morfar åka och hälsa på farmor och farfar. Trevligt trevligt. :)

Igår red jag ut på Winnie, och tog ett väldigt dumt beslut. Jag tänkte nämligen rida på en stig genom skogen och komma ut vid en hage nära stallet. Jag red på den stigen i somras, och tänkte att det kan inte vara så svårt.
HA HA HA!
Jag börjar med att inte böja mig tillräckligt när vi skulle gå under en uthängande gren. Det resulterade i en vit Jonna och en vit häst. (Hon hade ett brunt täcke på sig, men ändå. DET blev vitt!)
Så fortsatte jag in där i skogen. Och fick mer snö över mig. Det var snö överallt! Dessutom såg allt lika dant ut, och man kunde inte höra ett enda ljud. Snö isolerar verkligen bra. Tillslut vände jag, eftersom jag inte kände igen mig alls, hade två stigar att välja mellan och inte hade lust att gå vilse i skogen.
Jisses, haha.

Så har jag ju funderat på att köpa en repgrimma till Winnie, tillsammans med ett arbetsrep. En repgrmma ger en mer finkänslig kommunikation, och fungerar väldigt bra när man arbetar med tryck och eftergift. Nej, jag är inte så bra på detta som det kanske låter. Jag är fortfarande en ren nybörjare som försöker.

Tryck och eftergift fungerar helt enkelt som en belöning för att slippa ge hästen godis, samt snabbre kunne visa hästen att den gör rätt. Skapar man ett lätt tryck med handen, grimman, grimskaftet osv kommer hästen vilja bli av med trycket. Så fort hästen gör det man ber om släpper man efter på trycket, ger eftergift. Detta måste för gud skull inte ersätta belöning genom röst och klappar, utan kan användas samtidigt.

Dock har jag inte bestämt mig för någon färg vilken färg jag ska ha heller. Är mest inne på Hampa, vilket är en väldigt naturlig färg. Sedan fanns Naturbrun, vilket tydligen skulle vara någon sorts guld. Vit skulle nog också bli snyggt, men rätt tråkigt.

Vad tror ni skulle passa lilla Winnen?
- Röd
- Blå
- Svart
- Grön
- Vit
- Silvergrå
- Chokladbrun
- Naturbrun (guld)
- Hampa (ljus beige)
- Vinröd

Natural Horsemanship.

Blev väldigt nöjd över den här filmen, trotts att den är väldigt enkel.


Cold.

Tog lite mer bilder än bara på Winnie igår, här kommer några av dem. :)
Avatar Jonna.

Ja... Jag följde strömmen förut och gjorde om mig själv i Photoshop till en Na'vi från Avatar. HAHA!
Jag var dock långt ifrån lite pillig och noga som andra jag sett varit, så resultatet är ju därefter.
Menmen, jag lär mig fortfarande.


~ Don't need to teach a seed to grow.Hon tycker om att hålla ridspön i munnen, min lilla dumsnut.

Detta är hennes; "Är vi inte klara snart?"-min

Fotade Winnie idag. Ungefär såhär gick det till;

Jag satte på Winnie täcke, grimma och gick ut med henne, ledd i en longeringslina. Vi gick en bit, och jag knäppte av några kort. Winnie såg ut om en sömngångare. Vi gick till hennes sommarhage. Jag tillbringade 10 minuter med att försöka gräva fram och dra loss de fastfrusna elkablarna för att stänga in till hagen. (nej, elen var INTE på!)
Jag släppte Winnie och tog några till kort. Winnie får syn på en MYCKET intressant hund och går iväg. Jag pulsar efter i knähög snö.
Jag hinner ta några till kort innan Winnie får syn på något OERHÖRT intressant... på andra sidan hagen. Suck. Jag pulsar efter i knähög snö. Tar några till kort. Winnie bestämmer sig plötsligt för att leka fotomodel. Dock missuppfattade hon, och trodde att hon behövde stå precis framför mig när jag skulle ta kort. Så jag var tvungen att pulsa iväg igen, och hon följde efter. Tillslut fick jag äntligen tillräckligt med bra bilder, och vi gick tillbaka.

Jag var trött! Snön var djup!
Efter det red jag i alla fall, och efter det hade jag ridlekion på Sorf. Jag var i stallet i fem timmar idag.

Nyss kom jag hem efter att ha sett Avatar. Kärlek! ♥
Det var länge sedan jag såg en så bra film med så bra budskap!
Människor är svin. Film eller inte.

Strax kommer i alla fall bilderna från idag, på Winnie.
Hejhoj.

Trötter.

Kom hem för ett tag sedan efter att ha sovit över hos Bella. Det blev inte av att filma igår det snöade så mycket och dessutom tog det tid innan vi kom ut så det var lite för mörkt. Winnen skötte sig i alla fall utmärkt, som vanligt när jag rider i hagen i snön. Bella fick också rida och race'a lite.

Dessutom hade vi inte tid att åka pulka igår, så det gjorde vi idag istället. Jisses säger jag bara. Ifall någon Sala-bo hörde flera gallskrik från skogen vid gamla vattentornet... Det var jag.
Hehe.
Jo, men det var riktigt roligt ändå.

Just nu ser jag på "Models of the Runway". Det är som en dålig uppföljare till Project Runway blandat med lite dålig Top Model. Det handlar helt enkelt om modelerna som visa upp kläderna designerna gör i Project Runway. Det bara skriker "Vi gör vad som helst för att tjäna pengar!".


2januari2010.

Dagens planer går ut på att ta sig genom snön till stallet, om ungefär en halvtimme, och fixa med Winnie. Sedan, innan två, kommer Bella och Linnéa. Bella ska filma när jag rider, vilket upskattas väldigt mycket. Jag behöver lite nya klipp så jag kan göra fler Winnie-filmer. Hehe.
Blir nog barbacka idag, så otroligt mysigt det är. Helt skulle jag vilja ha en barbacka gjord, men jag har inte hittat någon än. Den enda som fanns på Hööks var utan en sådan där grej att hålla sig i. Den brukar komma till användning, haha.

Efter det ska vi kanske ut och åka pulka
Det finns framför allt tre saker man aldrig blir för stort för. Pulka, Disney och lekar som kuragömma.
Vi måste dock se ifall det är för mörkt. Det finns ju chans att det finns lampor vid nya vattentornet, och även att det går ändå. Men vi ska se efter först, annars blir det någon annan dag.

Hej på er.


Pangpang.

Är jag ensam om att inte tycka om fyrverkerier? För varje gång jag ser dem tycker jag bara mindre om mindre om det. Jag förstår liksom inte grejen med att bränna sönder massor av pengar på fem sekunders färgregn och en hög smäll.

Dessutom vet jag hur det är med skotträdda djur. Vår gamla hund Tysons mamma Cent tyckte inte direkt om fyverkerier, och då vet jag att det finns de som är mycket värre.
För några år sen var det en granne med hästar som sköt som bara den. Genom stallfönstret såg man en av hans hästar, och gud så hemskt det var att se henne Hon var så rädd och stressad, och småsprang runt, runt i sin box. När vi kom upp dagen efter gick hon fortfarande omkring!
Dessutom sker det många skador med fyverkerier inblandade.

Detta för fem sekunders färgsprak på himlen. Uscha.
Själv tycker jag detta är mycket vackrare och tystare.Vad tycker ni om fyrverkerier?

Bäääää.

Mitt älghuvud blev något mellan Helge, ett mumintroll och en mysko ko. Så istället prövde jag att göra ett Får á la Fåret Shaun.
Fåret Shaun (Shaun the Sheep) är en serie på barnkanalen som är väldigt lik "Wallice och Gromit", fast med en hund och ett får i huvudrollen.. Mmh.

I alla fall. Här kommer fåret.

Berry The Pig.

För att vara min första riktiga illustration på fri hand är jag riktigt nöjd!Och riktigt roligt är det!
Imorgon ska jag pröva att göra en älg. Haha. Godnatt!

i love you