Julstämning!

Adventstakar är uppe, min julgardin, sista november och allmänt mys. Inte konstigt att man får julstämning. Linn och Fanny lyssnade på julmusik i skolan idag, och så fick man ju självklart ännu mer julstämning. Haha.
Jag var bara tvungen att leta på lite julmusik på Spotify, och har nu början på en julspellista med mina favoriter.

Dock är det svårt att komma ihåg precis alla låtar, så hjälp gärna till. Tipsa om julmusik!

Förresten är jag halvdöd, igen. Vi var i gymmet på idrotten idag, och jag sprang bland annat 2 km på ett band och gjorde en del styrkeövningar. Jobbigt som tusan, men gud vad så kul det var. Hur ironiskt det än är så känns det mindre tröstlöst att springa inomhus på ett band än att jogga utomhus. Haha.
I alla fall känner jag nu vilken träningsvärk jag kommer ha i morgon. Mina ben tycker inte om mig.

Nu ska jag dra till stallet. Hejpåer.

<3TV och Gardiner!

Då är mitt rum i princip helt klart, så när som att tavlor ska upp på väggarna. En platt-tv är införskaffad och julgardiner uppsatta. Söta gardiner dessutom!
Just nu sitter vi - mamma, Gunilla och jag - och äter ost och kex och ser på Robinsson. Lite senare blir det Eragon, som går på fyran 21.25. Har velat se den ett tag nu, men det har liksom inte blivit av.

Winnie håller förresten på att tappa en tand. Den sitter löst, och hon verkar rätt förvirrad, haha. Sötnosen.
Hejdåpåer.

(Suddiga bilder, JA. Men jag orkar inte ta om dem. Hehe.)

~ I'm loving angels instead


Grottbjörnens Folk


Engelskt namn: The Clan of the Cave Bear
Rekommenderar: Ja
Antals Sidor: KOMMER
Fortsättning: Ja
2. Hästarnas Dal (The Valley of Horses)
3. Mammutjägarna (The Mammoth Hunters)
4. Stäppvandringen (The Plains of Passage)
5. Nionde grottan (The Shelters of Stone)
6. -ännu ej utkommen-

Grottbjörnens Folk handlar om en flicka vid namn Ayla från människosläktet Cromagnon. När hon är fem år gammal dör hennes föräldrar i en jordbävning, och ensam vandrar hon omkring i skogen, frusen, hungrig och trött. Men så blir hon funnen av en neanderthalklan, ett släkte som själva kallar sig Grottbjörnens Folk, som söker efter en ny grotta att bo i då deras gamla förstörts av jordbävningen. Ayla, med sitt blonda hår, blåa ögon och tunna och långa kropp ser helt olik ut mot klanens korta, krumma kropp som till största delen är täckt av kort hår likt en päls. Men hon blir ändå omhändertagen av medicinkvinnan Iza och får tillslut stanna i klanen.

Men ju äldre hon blir, desto starkare märks skillnaderna mellan klanens och Aylas sätt att tänka. Klanfolket lever efter djupt rotade traditioner som de verken vill eller kan förändra. Ayla däremot kan inte förstå varför hon som kvinna inte får säga ifrån mot en man, jaga, i över huvud taget göra som hon vill och inte ens skratta och springa. Hur hon än försöker anpassa sig så blir det fel.

Min åsikt: Det här är en bland de bättre böcker jag någonsin läst. Jag tycker om fantasy böcker och sådant baserat på livet förr i tiden. I boken återges mycket om deras vardagliga liv, hur de bor, hur de använder växter till både mat och medicin och hur de tar till vara på i princip allt från de djur de fäller. Hur kvinnorna stod långt lägre i rang än män, hur de stark trodde på andar och många andra saker.
Helt enkelt hur det vi idag ser som primitivt egentligen var en otroligt utvecklad tillvaro så långt som det var möjligt. De fick allt det de behövde från naturen och klarade sig bra på det.


Jag önskar mig ett pengaträd.


Sjohoj.

Vad nu i hela friden sjohojs betyder har jag ingen aning om.

Vi slutade just, eftersom lärarna måste förbereda till öppet hus. Jag missade att ta tidiga bussen med knappt fem minuter, så nu får jag vänta tills vanliga tåget hem. Menmen, det är okey.
Egentligen kanske man borde springa ned på stan och lämna tillbaka låneboken på biblan och köpa nya hörlurar till iPoden, men jag känner inte för det och hittar dessutom inte till biblan själv. Det där med högtalarna är ju rätt surt. Jag köpte dem för ett antal månader sedan, och tyckte de fungerade lite konstigt i början. Sen började ena hörluren låta lite mindre ibland. Sen började det glappa lite mer och nu är den helmysko. Men jag tänkte inte på det i början och nu är det för sent att gå tillbaka med dem. Suck. De funkar, men man måste hålla på och trixa lite för att det inte ska låta mysko.

Dagens pausgyma bestod idag, av någon anledning, av rörelserna till "I ett hus vid skogens slut". Det fick mig att tänka på en scen av Jonas Gardell, och lyckligtvis hittade jag den på youtube. På sätt och vis är den ju inte rolig, men ändå skrattar jag så jag skakar.

Lejonet Christian. ♥

Det spelar ingen roll hur ofta jag ser på de här klippen. Jag börjar storböla varje gång. Det är så vackert så det är inte sant.

1969 köpte Anthony Bourke och John Rendall en lejonunge på Harrods i London. Christian. De behöll honom ganska länge, men snart blev han för stor ändå och de hade aldrig tid att motionera honom tillräckligt.
Lejonet flögs till Kenya och återanpassades till ett liv i det fria, och Anthony och John åkte hem.
Ett år senare ville de försöka hitta honom igen, men många sa att han blivit vild helt igenom och inte skulle känna igen dem. De åkte ändå.


Nu börjar jag böla igen. Så himla vackert!

FEL FEL FEL!

Legenden om Darren Shan: Skräckens Cirkus.

Det var bland de första böcker jag lånade från Västerfärnebos bibliotek. Och jag älskade dem. (De var dessutom FÖRST i hela den här vampyrhysteriken.) Jag har läst fem första böckerna av de 12 böckerna. Och så nyligen fick jag höra att de skulle göra en film om det hela. (IH!)
Och vad gör de? Jo, de sätter John C. Reilly i rollen som Mr Crepsley, en tystlåten, sträng men ändå rättvis vampyr. (!)

Det är ungefär samma sak som att sätta den Hannah Montana som är med i serien på dinseychannel (alltså personlighet, utseende sov) i rollen som Bella Swan.
Eller byta ut Daniel Radcliffe mot Dr Phil!
HELT FEL.

Blääää.

Önskelista.

- Halsring  Tillbehör → Alternativ ridutrystning → "Linda Tellington Jones Halsring"
- 'Carrot stick', alt. hårt, stelt och långt ridspö
- Dansa med hästar av Klaus Ferdninand Hempflings
- Hästens själ av Klaus Ferdninand Hempflings
- Andra bra Natural Horsemanship böcker.

- Chuck - Säsong 1
- Chuck - Säsong 2

Känns som om jag aldrig i livet kommer orka vänta med vissa saker av detta ända till jul, haha. Och det kanske blir lite dyrt också.. Synd att man inte hade ett litet växande pengaträd här hemma.

Törst

                     

Engelskt namn: Vampire Academy
Rekommenderar: Ja
Antals Sidor: 335
Fortsättning: Ja
2. Fruset Blod (Frostbite)
3. Ej utkommen på svenska (Shadow Kiss) Släpps på svenska mars 2010
4. Ej utkommen på svenska (Blood Promise)
5. Ej utkommen på svenska (Spirit Bound) Släpps på engelska 18 maj 2010

Törst, vars titel inte har ett dyft med den egentliga handlingen att göra, handlar Rose Hathaway som är 17 år och dhampir (halvvampyr). Hennes bästa vän, Vasilisa "Lissa" Dragomir, är moroi (vampyr) och dessutom vampyrprinsessa. De går båda på internatskolan S:t Vladimir för dhamirer och moroi. Dhampirer är en korsning mellan människor och moroi eller dhampirer och moroi. De kan inte själva få barn med varandra eller med människor utan behöver moroi för att kunna fortsätta existera. 
Dhampirers "jobb" är helt enkelt att beskydda moroi, framför allt mot strigoi, en ond, galen variant av moroi. 

Rose är Lissas beskyddare, men skilljer sig lite från de vanliga. De två är nämligen sammanlänkande med ett speciellt band. Rose kan känna av Lissas tankar och känlsor, och dessutom 'sugas' in i hennes huvud och se precis det hon ser. Lissa i sin tur har en ovanlig och till högsta grad mäktig kraft som de båda vill göra allt för att skydda. Den kan nämligen leda till att Lissa förlorar förståndet eller dör. 

För två år sedan rymde de från S:t Vladimir för att skydda Lissa och hålla hålla hennes krafter hemliga. De jagas ständigt av andra beskyddare från skolan, men den här gången hinner de inte undan.

Min åsikt: Den här boken är faktiskt en av de bästa jag läst. Den är rolig, lättläst och en typ av vampyrer jag tycker är bra, haha. Jag menar, inga glittrande vampyrer här inte. *tackochlov*
Den är oerhört lik Vampyrens Märke, hade jag inte vetat att det var olika författare hade jag svurit på att det var samma, eller att de åtmindstånde var släkt/vänner. Törst är har dock en något lägre humornivå, vilket gör att jag nog ändå tycker lite bättre om Vampyrens Märke. Men den här boken är ändå en otroligt bra bok som jag tycker alla borde läsa!


Ny kategori.

Skapade en ny kategori vid namn "bokrecensioner". Och den kommer ju uppenbarligen vara till för bokrecensioner, hehe. Boktips är ju alltid bra att ha (om man nu tycker om att läsa böcker förstås).


~ But never means forever.m  i  n      n  y  a     f  a  v  o  r  i  t  l  å  t


~ When the sun is perched at it's highest peek

<3

Winnie bugade! Hon gjorde det! BUGADE! En riktig en, ned på knä. Visseligen efter lite muta med morot och hjälp med benet, men hon gjorde det!
Älskade lilla polle!

New Moon.


<3

Filmen var långt över förväntningarna, trotts att Bella fortfarande var så patetiskt fumlig hela tiden och blinkade tre gånger i sekunden. Edward glittrade fortfarande underligt och stirrade på hennes fötter när han pratade med henne, och varulvarna var mindre än jag trott.

Eeh, nu när jag skriver det här hör jag hur vrickat det måste låta för någon som inte läst böckerna. Det låter till och med mysko för mig. Jag menar glittrande killar och varulvar? Jisses.

Musiken var i alla fall urgrym, älskar var enda låt i filmen!
Och filmen VAR bra, mycket bättre än Twilight, ettan alltså. Men skådespelarna passar fortfarande inte till de rollerna.
Hejpåer.

Elvispen.

Jag börjar bli lite orolig över Elvis. Haha. Igår kväll när jag skulle sova lade han sig bredvid mitt huvud ungefär vid sängkanten och ville att jag skulle gosa med honom. Jag gjorde det ett tag och slutade sedan och tänkte sova. Då rullar Elvis över på rygg som han brukar göra ibland... och ramlar ner från sängen.
Man hör ett "MAOOU!" och så sitter han på golvet och ser sig förvirrat omkring.

Nyss gjorde han nästan samma sak, fast i schäslongen. Han la sig på kanten och höll på att rulla av igen. Sötnosen.

Jaja, nu ska jag till stallet. Hejpåer.


Jaaou.

Nu sitter jag här och lyssnar igenom New Moon Soundtracket, igen. ÄLSKAR DET! Vill se filmen NU! Haha.
Idag står i alla fall bara stallet på schemat nu på början av eftermiddagen, och sen vänta på Bella. Hon kommer vid runt tjugo i tre, så är vi här ett tag innan vi går till bussen mot Västerås. Det ska bli riktigt kul, wiii.

Nej, nu ska jag ta något att äta och sen åka och sköta hästen.
Hejpåer.

Förresten, jag försökte göra om en bild av en söt unge i Renesmee-stil (nummer fyra i serien, Så länge vi båda andas). Tycker jag misslyckades brutalt, menmen. hehe.

New Moon Soundtrack

Jag har nog aldrig hört en så stor samlig bra musik samlade i en och samma film!

Meet Me on the Equinox - Death Cab for Cutie


Friends - Band of Skulls


Hearing Damage - Thom Yorke


Possibility - Lykke Li


Satellite Heart - Anya Maria


I Belong To You - Muse


Done All Wrong - Black Rebel Motorcycle Club


Monsters - Hurricane Bells


The Violet Hour - Seawolf


Shooting the Moon - Ok Go


No Sound but the Wind - Editors


(Tre låtar saknas tror jag.)

New Moon

Jag + Isabelle + Västerås + New Moon = Imorgon! TJOHO!
(För att ha börjat hata böckerna är jag väldigt glad över att få se filmen, haha!)

I alla fall har Bella och jag bestämt att vi ska gå på premiären av uppföljaren till Twilight. Det ska faktiskt bli riktigt roligt!
Det där med 'hata' kanske är lite att ta i. Men jag står inte ut med Bella. (Eh.. alltstå huvudpersonen Bella, hehe) En mer vimsig, klantig, velig och irriterande patetisk människa kommer jag aldrig att träffa eller höra talas om ens. Det är hemskt att bara se på/läsa om henne.

Blä.

Nä, nu tänker jag inte bli irriterad. Jag tänker kolla på Glee och se om jag kan hitta New Moon's Soundtrack, bara för att ha något att göra. Hehe.
Hejhopppåer.

My world, my everything.

Idag tänkte jag, eftersom jag var ledig, låta Winnie gå lös lite i ridhuset för att få röra lite på sig på en större yta än hagen. Så tänkte jag passa på att träna lite också. Social träning liksom. I vanliga fall är ridhuset upptaget när jag kommer hem från skolan, så det passade ju väldigt bra idag. Jag lade på henne ett innetäcke och fäste en grimskaft i hennes grimma och knöt det runt halsen och så släppte jag henne bara. Vi var ensamma, såklart, och jag satte mig på en sockerbit (man kallar en sorts litet hinderstöd för sockerbit) i mitten av ridhuset och såg på henne när hon gick omkring. Snart kom hon fram till mig, och då provade jag buga igen. Hon lär sig snabbt måste jag säga. Nu är det bara sista lilla biten att lägga ned ena benet helt som hon inte riktigt vill/vågar!

Så provade jag lite social träning. Till exempel satt jag på en av voltigens 'trähästar' och slog händer och fötter mot den i snabb takt. Hon höjde huvudet och klippte med öronen bara. Senare provade jag att rotera grimskaftet över hennes huvud, på hennes sidor och liknande, till och med tillräckligt snabbt för att ett sådant där "Svish-ljud" uppstår, hon såg bara lite fundersamt mot mig.
Och hon är fyra!
Min älskade lilla sötsak. <3

© Copyright.

Jag förstår inte riktigt hur vissa tänker. Har en person tagit en bild tar man den inte. Speciellt inte då man för tredje gången sagt nej, och speciellt sagt att man inte vill ge bort bilden. Om man tar de jag skickat in till sorfs hemsida kan jag förstå det lite, första gången det händer. När man därimot tar en bild direkt från min BDB och använder till sin egen, då blir det för mycket.

Jag hoppas att jag i framtiden slipper sätta ett enda stort © på mina bilder, och att människor börjar respektera ditt och mitt. Om man tar en bild är väl det allra minsta man kan göra att åtmindstånde skriva vem som tagit bilden? Eller är det så svårt?

Vad tycker ni om Copyright?Kom på en sak...
Jag skulle göra ©:en ovan i paint, och kopierade det från Google.
Kopierar jag själv då? Haha.


TJOHO!

Det här är ju helt otroligt.
Vi har resursdagar onsdag, torsdag och fredag. Då vi ska jobba ikapp med vad vi nu jobbat med.

TROR NI INTE ATT JAG ÄR HELT KLAR?! :D
Jag är ledig alla tre dagar! (Förutom på torsdag då jag ska dit med mamma och ha utvecklingssamtal)
YES!

Förresten älskar jag Bytingen! Jag, Janina, Klara, Christine, Johanna, Hanna och Linn blev sist kvar. En del av oss jobbade med saker, men Christine och Klara satt och spelade musik på Youtube. Bland annat musik från Lejonkungen, Djungelboken, Aladdin och annat. DISNEY!
Inlägget känns rätt onödigt, men jag är för glad för att vara seriös. Hehe.

Tjoho på er!

WIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII *boom*


Uppackat!

Nu har jag packat upp allt! Det är bara lite rörigt på mitt skrivbord eftersom vi ännu inte fått upp hyllan som ska vara där över. Känns onödigt att ställa upp saker på den om man ändå måste plocka ned dem när man ska sätta upp den. Hehe.
Jag förstår inte hur jag kan ha så mycket kläder! Mina två garderober och byrålådor är sprängfyllda med kläder! Bokhyllorna är lika fyllda med böcker. Inte förstod jag att jag hade såå mycket av det. Det känns att man flyttat till mindre. Men det är mysigare när det är litet och trångt, så det jämnar ut sig.

En liten förhandsvisning på hur rumet ser ut. Det var stökigare än vad det ser ut på bilderna.

Det blir bara värre och värre...

... OCH ÄNNU VÄRRE!

Förra årets julkaländer handlade om en mycket barnslig,vuxen man i blont affrokrull som råkade posta sin inköpslista (bestående av bland annat 500 kg smör) till tomten i stället för sin önskelista. Fortsatta avsnitt handlar om hur han och hans två vänner försöker ta tillbaka önskelistan. De bor i en stad som liknar ett grått parkeringshus i betong och ger i alla fall mig en skrämmande inblick i hur världen säkert ser ut om x antal år. I alla fall slåss våra huvudkaraktärer i slutet med kycklinghjärnor och ägghuvuden för att rädda jultomten.

Eeeh..

I år har SVT slagit sitt eget rekord i idiotiska julkalendrar. Året julkalender handlar kort och gott om två redan 'kända' barnprogramkaraktärer.
Nämligen Supersnälla SilverSara och StålHenrik.
Redan vid namnen börjar man dunka huvudet i väggen och skrika "Det var bättre förr!"

I alla fall är de tidiga superhjältarna SilverSara och StålHenrik nu pensionerade och bor på den konstgjorda planeten Julstjärnan... (Jisses).
De underhåller sina barnbarn Vega och Nova genom att berätta historien om sitt allra första, stora äventyr.
Vid det här laget har man svimmat av 'dunka-huvudet-i-väggen', och det kanske är lika bra det.

Det här är ungefär som med våran hund Tyson. Han var så übersupersötgullig när han var liten, men som vi brukade säga när han var äldre: "Något gick fel på vägen". Han var fortfarande söt. Men han var såå mycket sötare som liten.

Julkalendrar som Slotten på Greveholm, Pelle Svanslös, Tomtemaskinen, När karusellerna sover och Dieselråttor & Sjömansmöss ska nu mäta sig med barnsliga, vuxna människor som skickar fel önskelistor och pensionerade superhjältar som bor i rymden.
Var i hela friden 'gick någonting fel'?

(Supersnälla SilverSara och StålHenrik.  Bild från Expressen)

Vad tycker ni?


VI HAR KANAL 6!

Min lycka är gjord! Jag satt och sökte rätt på alla kanaler, och inser att vi har kanal 6!
Nu kan jag äntligen se Chuck på måndagar!! WHIIIIII!

Nu ska jag sova. Hehe.
God natt, sov sött, dröm om småkryp du mött.

Avskaffa sjukdom.

Jag  blev kvar hemma idag. Har hostat en hel del och dessutom vägrar huvudvärken släppa! Nu mår jag bättre, men är hängig i stället.

Nu borde det mesta vara inflyttat i nya lägenheten, hur huller om buller det än må vara. Flyttgubbarna var nämligen där och bar över.. eller, de använde väl lastbil, men ni fattar.. alla möbler till nya lägenheten. Tror jag i alla fall. Ska bli kul att äntligen kunna packa upp allt och sen vara inflyttad. En TV bara, så är mitt rum klart. Tjoho!

Nä, nu ska jag fortsätta bråka med Fronter. En skolsida där vi skickar in uppgifter och sådant. Är ALLTID supersegt. Jaja, sån't e livet.
Hejdåpåerallihopa!

PS. Den dag jag slipper höra ordet svininfluensa EN ENDA GÅNG är min lyckodag. Räknade just till gång nummer 6. Sedan influensan STARTADE har jag hört det minst en gång per dag. Det är ju sjukt! DS.

Gah!

Nu sitter jag här, illamående, fryser och hostar. Dessutom ska man försöka göra klart en uppgift i Idrott jag ska ha i morgon. Det tar emot, om man säger så!
Dagen i skolan idag jobbig, och det blev ju inte bättre av att det var helt rörigt på lektionen. Sandro är väl en bra person, men tyvärr kan han inte lära ut riktigt. Alltså blir det väldigt rörigt hela tiden. Efter skolan kände jag mig lite bättre, och eftersom Sofia slutade tidigare åkte jag hem tillsammans med henne hit till Sala. Vi provade massor av kläder och gick sedan till min nya kärlek, Cafe Dreambook. JAG ÄLSKAR STÄLLET!
Sååå mysigt och fint. Dessutom är han som äger cafeet nästan för snäll. Jag fick in bok, gratis. Igen! Jag har fått rabatt tidigare, och nu fick jag en gratis. Gud så mysigt det är.

Tja, nu ska jag försöka fortsätta med läxan.. tjoho.

Hellu.

Nu är det glest mellan inläggen, men det är väl rätt förstårligt. Vi är mitt uppe i flytten, och just nu bor vi hos mormor. Till råga på allt håller jag på att bli sjuk! Halsen gör ont, och huvudet likaså. Uscha!

Näe, nu måste jag fortsätta med en 'läxa' jag har. Ska bara passa på att länka till ytterligare en moviemaker film jag gjort. Älskar låten! Brad Paisley. <3

Skruva skruva.

Idag har vi packat ner, packat upp, burit kartonger och skruvat möbler. Mamma målade dessutom listerna i mitt rum. Det blir jättebra! Nu ska vi bara åka till IKEA och köpa en TV möbel och en platt tv.
Är supernöjd.

Det är inge trevligt väder just nu, molningt, grått och kallt. Lervälling överallt dessutom.
Jag längat tillbaka till sommaren! :(


~ birds and butterflies, rivers and mountains she creates.See Who I Am.


FREDAGSMYS!Det finns en dag då man kan andas ut
Man slipper chefens tjat och kommer hem till slut
Sens i moved here all i do is mysa mys (Yes we do)

De e dags för fredagsmys om de e så e det sista jag gör
Snart e de fredagsmys
Hoppas inte föräldrarna stör
Nu e de slut på veckan

De e dags för fredagsmys
En soffa o ett ljus ett bord med massa gott
Man kopplar av ihop o mumsar i sig nåt
its totally mys, mys, mys, mysa, mys, mys

De e dags för fredagsmys
Från kontor till amor
Snart e de fredagsmys
Man drar till tjejen den bor
Nu e de slut på veckan
Det e dags för fredagsmyyyyyyyyss

Det e dags för fredagsmys
Från direktör till chamör
Snart e de fredagsmys
Från vecko stress till glatt humör

Nu e de slut på veckan
De e dags för fredagsmyyyyyyyyss

Haha!

Vad barn säger är så otroligt roligt! Detta är en grej jag hittade på klasskompis Sofia's blogg.


"Hornen är av horn" Haha.

Tapetsera.

Anledningen till att jag inte skrivit något verken igår eller idag.. förrän nu.. är att vi har tapetserat om mitt rum i nya lägenheten. Det blir jättefint!
Vi har flyttat upp en del grejer dit nu, och jag tror det kommer bli jättebra.

Nu ska jag gå och kolla vad det är för fel på min väckarklocka. Den ringde nämligen inte i morse. Och jag borde hamna i Guinness rekordbok för snabbaste.. öh.. någonting. Jag vaknade fem över nio, jag satt på tåget tio över nio! FEM MINUTER från det att jag öppnade ögonen tills jag satte mig på tåget! Katergorin snabb reaktion kanske.
Tjoho.

Här ser ni världens mest tankspridda människa!

Igår när jag kom hem, alltså runt 15.00, tänkte jag.. "Jag måste komma ihåg att jag har sovmorgon i morgon!"
Sedan höll jag på lite hemma, och påminde mig om det så jag skulle komma ihåg att ställa om klockan.
På kvällen kom mamma hem.
Vi kollade på House.
Jag gick och lade med.
Idag vaknade jag 7.20.
Jag går upp och gör iordning mig, packar väskan, äter frukost och går för att klä på mig ytterkläderna...

... OCH KOMMER PÅ ATT JAG HAR SOVMORGON!!
Jisses. Jag har alltså glömt bort det, och gick upp en timme tidigare än vad jag behövde idag. Trevligt.
Men det är rätt skönt på sätt och vis. De bästa sovmornarna är de när man är vaken och utnyttjar tiden väl. (Säger vi i alla fall, det låter bättre.)
Så nu ska jag utnyttja tiden genom att se på TV och alternativt läsa en bok.
Hejdå!

Ps. Jag kan laga Sveriges mest svenska mat! Så duktig man kan vara. Haha.


Running Through My Head

Tävling.

Hittade en tävling på min klasskompis Fanny's blogg. Eftersom jag inte har någon som helst tur i tävlingar tänkte jag testa att vara med. (Haha, logik är min bästa vän.)

Tävlingen hålls av Fotourval, och temat är lång slutartid. Länken till tävlingen hittar ni HÄR!


APU

Det är vad vi har hela denna vecka. Jag är smart nog att redan ha glömt bort vad det står för, men det har med prao och arbete osv att göra. (EDIT ;; Arbetsplatsförlagd Utbildning! Tack Saga!)
Kan bli rätt intressant.
Vi fick sluta tidigare och ska göra det nästan hela veckan, känns rätt skönt såhär veckan efter lovet.

Jag älskar min lampa! Sunrise'n alltså.. Jag hade den i morse och har aldrig varit piggare på.. ja, sen i femman. Dessutom eftersom jag inte kunde sova kvällen innan och låg vaken till typ.. två. (!)

Jag är hästledig idag, mamma har henne på lektion, och det känns rätt bra eftersom jag fortfarande känner mig helt blåslagen.. Vilket jag är. Ni ska se blåmärket på min arm! Men jag klagar inte.. typ. I alla fall ska (tror jag) Bella och jag ut och fota när hon kommer hem fyra. Vill ha massa nya bilder! Wiii.
Hejdåpåer.

Hur blev det?

Brun och gul/guld/orange/saksammasammasak.
Blev det bra, bättre eller sämre? Själv är jag vansinnigt nöjd, särskilt med headern. Det är fortfarande en del småsaker jag kanske fixar, men vissa lyckas jag inte med så det kanske får bli såhär.

Nya låtar i iPoden också, mina nuvarande favoriter ungefär.

Nu ska jag göra ordning något att äta. Hejpåer.

Extrem Blogg Makover.

Anledningen till att den här headern krymt ihop har jag ingen aning om, men jag håller på att göra om bloggen.
Ni får inte se hur det blir förrän det är klart, så jag gör den på en annan... sidan kan man säga. Headern på den här bloggen borde visseligen inte ha krymt sådär.. menmen.

25 lagar i USA!

Det är förbjudet att:
Spela kort med en indian i Arizona.
Köra 100 varv i sträck runt torget i Oxford, Mississippi.
Spela golf på gatorna i Albany.
Mata aporna med cigaretter eller whisky i New Jersey.
Fiska i pyjamas i Chicago.
För skilda kvinnor att i Florida hoppa fallskärm på en söndag.
Ta med sig ett lejon på bio i Baltimore.
 Knuffa en älg ur ett flygplan i Alaska.
Dansa till en nationalsång i San Francisco.
Skrämma en häst i Pennsylvania.
Cykla i en pool i Kalifornien.
Ha oralsex i San Francisco.
Kyssa en gravid kvinna i Iowa i mer än fem minuter.
Spela trumpet för att locka någon in i en butik i Indian Wells, Kalifornien.
 Jaga val i Utah.
Dricka öl ur en hink i St Louis.
Sova på ett kylskåp i Pittsburgh.
 Bära getskägg i Boston.
Gå på händerna över en gata i Hartford Connecticut.
Svära på en minigolfbana i Long beach, Kalifornien.
Sova på en ostfabrik i South Dakota.
För två män i Longmeadow, Massachusetts, att bära ett badkar över stadens grönytor.
Flyga drake i Washington.
Äta samtidigt som man simmar i Ocean City.
Äta vattenmelon på en kyrkogård i Spartanburg.

Bloggdesignen.

Jag känner verkligen för att exprimentera lite med Photoshop igen och göra om bloggdesignen. Probelemet är att vissa saker inte funkar för mig med blogg.se. Det är massor som jag inte får till precis som jag vill ha det. Även efter att ha följt denna guide.

Fast jag ska nog ta och göra ett nytt försök. Men hur ska den se ut? Färg till exemepl. Mmh.. Får nog fundera ett tag nu. Tjoho.