GOTT NYTT NÖFF!

 


Rowan Atkinson.

Jag såg att Mr. Bean's Holiday visas imorgon på 3:an. Den är ju bara så rolig! Allt Mr. Bean är roligt egentligen.
Nyss hittade jag en interjuv med honom (Rowan) på Youtube. Det är rätt ovant att se honom normal. Haha.
http://www.youtube.com/watch?v=-Gr0Fa_QPNU

Dessutom kom jag och tänka på en otroligt rolig scen jag sett förut, int Mr. Bean utan Rowan Atkinson, och hittade även den på Youtube. (ALLT finns på internet!)


Haha.

Försvarsmakten.

Ni har väl inte missat Försvarsmaktens reklamer på TV? Den senaste är att man ska skriva en kod på hemsidan, den kod man ser i filmen. Koden är färgerna alltså.

Jag tänkte att det skulle var en kul grej, så jag prövade igår och kom vidare till ett test. Man är fyra stycken och ska sammarbeta i flera olika moment osv.
Och gud så kul det är! Haha.

Nyss kom min grupp lååångt över medel!


Ta och pröva vet jag!
http://www.mil.se/sv/Rekrytering
Direkt till grupptestet; http://team.forsvarsmakten.se/

31 December.

Urdlig uppdatering väntar troligtvis idag och imorgon. Snart ska vi till stallt, fixa Winnie och fixa intagingen och lunch. Sen ska vi hem till en av mammas vänner, hon fyller nämligen år.
Efter det ska jag bara vara hemma oh fira med mamma, mormor, och morfar,  men kommer nog inte skriva så mycket ändå. Vi får se.

Sen någon dag framöver ska jag försöka släpa med mig Bella (du har redan lovat Bells, HA) så hon får filma och ta lite fler kort på mig och Winwin.
Det förutsätter dock samma fina, molnfria, och soliga väder, så vi får se när det blir av.

Ha ett gott nytt år nu.
Hej på er.


Google Earth är otroligt.

Här är en av skolorna jag gick i under Språkresan i London.


Här är den andra.


Och här bodde jag.


Nu till miraklet med Google Earth.

Här är första skolan.


Här är andra.


Och här bodde jag.


Rätt fantastiskt. Jag vet inte hur de lyckats, men över nästan hela London är det fullt av små kameror där man kan hamna i sådan här läge. Häftigt!

Min lilla JoJ.

Jag förstår mig inte på Winnie. Traktorer, oväsen, skrikande barn, högtalare, "whosh"-ljud från ridspö och grimskaft och annat bryr hon sig inte det minsta om. På sin höjd höjer huvudet och klipper med öronen.
Men stillastående traktorer är otroligt läskigt. Och stillastående granbockar är ju samma sak som köttätande monster.
Idag blev hon livrädd för en skopa tillhörande en traktor. Inte så populärt när man sitter barbacka!

Jag började i alla fall idag med en av The Seven Games (NH) - lekarna. JoJo leken.
Har prövat den lite förut, men när hon ska komma mot mig går hon snett och stannar någon meter på min sida. Hon ska egentligen gå rakt fram och stanna framför mig. Jag använde en longeringslina, eftersom grimsaften är lite för korta. Det måste ha sett rätt roligt ut eftersom jag ine ville använda allt rep, och därför slog en stor knut i ena änden. Så det blev som en liten boll längst ned.
Att komma mot en fungerade bra, hon kom gående rakt mot mig och stannade. Däremot att backa bort från mig var värre.

Det finns en nackdel med att ens häst inte bryr sig alls om ifall man håller på med saker runt henne. Att hon inte bryr sig om att man skakar med grimskaft och ridspön, eller annat.
Det är nämligen väldigt svårt att få henne att backa. Så jag tog helt enket den övre änden av ridspöt och petade henne i bogen, skakade lätt i linan, och sa "Backa" tydligt. Så fort hon tog ett steg berömde jag. Men ju längre ifrån mig hon kommer, dessto svårare är det att få henne att backa. Står jag precis vid huvudet går det rätt bra, men sen stannar hon och bryr sig inte.
Men det är påväg mot en JoJo, just nu har jag ju en JoJ. Haha.

Efter det tränsade jag och rid ut lite, barbacka med bara ett täcke på henne. Eller ut och ut. Vi red något varv runt ridhuset och sen genom en hage - när Win går i djup snö tar hon HÖGA travsteg! Och där satt jag barbacka! Huh - och bort till hagen där vi galopperat tidigare. Hon lufsade på i makligt tempo påväg dit, men så fort vi kom på sträckan där vi brukar galoppera blev hon väldigt taggad. Det var riktigt härligt att bara släppa henne, den hästen kan verkligen få upp farten. Vi galopperade upp där några gånger innan vi skrittade av och red tillbaka till stallet.

Hej på er.

Jaaou.

Mina alltid så fantisirika rubriker.

För tillfället fliken "favoriter" fullproppad med NH tillbehör. Jag har suttit här och jämnfört priser och letat efter saker. Förresten, kan någon tala om för mig hur mycket 320 DKK är? Vet knappt ens vilken valuta det är, jag skule gissa på danska eller norska.


(Vinyl 107 ♥)

Idag är ytterligare en sådan där dag då jag inte har en aning om vad jag ska göra. Ja, förutom att åka till stallet. Känns som man inte gör mycket på jullovet. Fast det är rät skönt att bara slappa också.

Hej på er.

~ Feel the rhythm of every heartbeat.Shoppning.

Har som ni säkert märkt varit rätt oaktiv sedan igår. Jag blev kvar rätt länge hos Emma, pratade en massa, hyrde film och hade trevligt. Vi såg faktiskt Natt på Museet 2, haha.
Så idag har mamma tagit kort på mig när jag red Winnie, bilder kommer strax.

Därefter åkte vi till Västerås. Vi köpte stigbyglar och stigläder till nya dressyrsadeln, nya vinterridskor till mig, och så köpte jag nya hörlurar (mina är vita & grå). Hörlurarna var jättebra, så det köpet är jag riktigt nöjd med.
Dessutom köpte mamma en skrivare, så nu får vi väl försöka koppla i den också.

Just nu ser vi på Vinterkrysset med nyårskarameller. De visar en svensk version av Grease's "You're the one that i want". Engelska låtar tycker jag ska vara engelska, man ska inte hålla på och översätta dem.
Hehe.

Hej på er.

Jaou.

Alldeles strax ska jag ned på stan och dels lämna tillbaka några böcker till biblan och dels titta lite snabbt på nya hörlurar. Mina gamla är ju trasiga, och nu dessutm borta.. (Jag svär på att mina saker får ben och springer iväg!)
Helst skulle jag vilja ha sådana.. mmh, vad heter dem? Som ser ut lite som hörselskydd. I alla fall vill jag hellre ha sådana än dem man stoppar in i öronen. Jag får huvudvärk ibland när jag använder dem, och dessutom är ju de sämre för hörseln.
Jaja, ska se ifall Expert har några nu på mellanrean, annars får jag kolla senare någon gång.

Efter det ska jag ju i alla fall hem till Emma. I trappuppgången bredvid. Hehe.
Hej på er.

Mmh..

Det är alltid lika förvirrande när besöksantalet på bloggen plötsligt stiger till det dubbla över en dag. Det händer då och då.. Har jag glömt bort att jag länkat mig någonstanns? Eller har någon annan länkat mig? Mmh. Jaja, I-landsproblem.

Just nu sitter jag och kollar på slutet av "Bröllopsfixaren". Det är runt tredje gången jag ser den, men tycker fortfarande den är riktigt bra.

Hoppningen med Winnie gick super. Jag red med ett bettlöst träns. Inte hackamore utan någon annan variant. Men hon lyssnade så bra och skötte sig väldigt bra, tillslut. Lilla gullungen.

Imorgon ska jag hem till Emma, före detta ägare till min gamla sköthäst Joyrider. Hon flyttade till Cypern i augusti, så det ska bli roligt att se henne igen!

Slappdag.

Idag har jag knappt gjort någonting, en riktig slappdag. Jag har bara sett tre avsnitt av Chuck, spelat (och förlorat) i spelet När och Fjärran. Dock ska vi till stallet om någon timme och hoppa med Winwin. Första gången sedan hon började vila.. Och första gången sedan jag ramlade av inser jag nu. Jaja, det ska bli roligt i alla fall.

Hej då på er.


Bio.

Nu är det väldigt många filmer på bio jag vill se. Tyvärr blir det liksom av att man aldrig tar sig tid att åka in till Västerås och se dem. Men några ska jag i alla fall komma iväg på snart!

Först och främst vill jag se 2012. Jag tycker det är riktigt intressant med myter och budskap. Dessutom är ju actionfilmer inte så fel, hehe.

Sedan vill jag verkligen se Avatar! Det har Bella också sagt, så nu tänker jag tvinga med henne rätt snart.

Dessutom vill jag se Sherlock Holmes. Blev väldigt förvånad när jag fick se att den hade premiär 1 Januari. Såg trailern för månader sedan, och trodde den hade premiär för länge sedan. Men jag är glad att den inte hade det, nu kan jag ju se den på bio. Yay.

Sedan skulle jag även vilja se Old Dogs. Verkar så rolig, haha.

Ja, man får väl försöka gå på några av dessa i alla fall.
Hej på er.

Nytt igen.

Det blev en ny header. Blev det bättre?
Jag tycker faktiskt det, gillar denna mycket mer!

Promenad.

Det snöar. Och snöar. Och snöar. Och snöar.
Nyss kolapsade Kanal 5 också, beror det på snön kanske? I alla fall kom vi, Gunilla, mamma och jag, nyss tillbaka från en promenad. Vi var och handlade också, så ikväll blir det tacos. Mums!

Just nu varvar jag att se på Harry Potter 2 med att läsa Dansa med Hästar.
Han var rätt söt, Daniel Radcliffe, när han var yngre. Sådär töntigt gullig.
Nu ser han bara töntig ut.

Sett dessa bilder? Jag såg dem första gången i samband med en artikel där han sa att han inte bara ville vara "söta lilla Harry Potter" utan lite tuffare också. Jojo, det är ju mycket bättre att stå halvnaken med en häst. Suck.

Dock har de växt och förändrats något oerhört sedan första filmen. Och blivit dukiga.
Harry Potter och de vise Sten.

(Ron's ansiktsuttryck alltså! HAHA!)

Harr Potter och Halvblodsprinsen.


Tycker ni om Harry Potter böckerna och filmerna?

Julklappsköp.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6342969.ab

En 90-årig tant med barns barns barns barn! Jisses. Och vilka julklappsköp det bli sen. Jag hade problem med att komma på vad jag skulle köpa julklappar till åtta stycken, och hon köper till 200 personer! Och tänk allt paketpapper som kommer gå åt! Gode gud.

Dan efter dan efter doppardan.

Jag har ju så otroligt bra rubtikfantasi, eller hur!

Igår åkte vi till Avesta och Gunilla igår och körde "julklappsleken" med hennes döttrar Johanna och Jessica, samt deras mormor. Någon som spelat det?
Man köper ett / två paket var och lägger dem i en hög i mitten. Sedan slår man två tärningar. Får man två lika får man ta et paket. När alla paket är slut öppnar man dem, och betämmer en tid på kanske en halvtimme och fortsätter slå tärningar. Då tar man paket av varandra i stället. Jag hade en hel del, men förlorade allt de sista minutrarna. Surt, hehe.
Har ni inte gjort det är det en kul grej att pröva!

Idag red mamma och jag ut med Winnie och Valle. Mammade hade Valle och jag red Winnen. Vi red runt sjön på stigarna i snön, det var så mysigt. Winnie var rätt pigg, men skötte sig utmärkt.

Just nu ser vi på mammas julklappa från mig. Best of Dag Otto! Han håller precis på att göra ett barn i skjulet. Haha.

Hej på er.

Dan EFTER doppardan.

Vaknade vid nio i morse och kollade på första avsnittet av Chuck. Så glad för att jag fått hela säsongen, jag missade ju program ibland och så missade jag hela slutet, så nu kan jag se klart allt.
Vi åkte till stallet, Bella skulle fixa Winnie men mamma tänkte tömköra efteråt. Dessutom hade vi lunchen, och skulle ta in alla privathästar och ge lunch.
Tog även en helt del bilder på ridskolehästarna. De är så söta! Kan lägga upp senare.

Just nu kollar vi på Ensam Hemma 4. De är sådär töntigt overkliga att de blir söta.

Hej på er.

~ We're dancing in the midnight sky.

Grönt är skönt.

Bloggen blev av med sin julighet direkt efter julen. Istället blev den grön och ganska annorlunda.

Blev det bättre?
Sämre?
Något jag borde ändra på?

Vad tycker ni?

Min snöängel.

Mamma och Winnie.
God Jul!

Jag är glaaad!
Det här har varit en riktigt härlig jul. Jag vaknade rätt sent, åt frukost med mamma och Gunilla och öppnade några paket. Dansa med hästar av Klaus Ferdinand Hempling, en film om hästar och ridning, säsong 1 av Chuck (!!), en halsduk, jättemysiga stumpor och ett "Back on Track"-shabrack till Winnie! Gud så glad jag är.

Sedan åkte vi till stallet, mamma red ute på hoppbanan i snön. Jag tog en hel del kort ni kan få se snart.
Efter det åkte vi till mormor och morfar och åt julmat, såg på Kalle Anka och öppnade paket. Där fick jag pengar, en halv kopp (hoho, den måste ni se, visar imorgon!), en Aladdin ask och ett kamerastativ! Så glad!

Innan vi gick hem såg vi på Karl-Bertil Jonssons Julafton. Någon mer som tänkt på hakkors-flaggan? Jo, det hänger en hakkors-flagga efter bilen bland de andra flaggorna som Karl fick från.. vad hette han? H.K. Bergdal eller något sådant. Där finns i alla fall en hakkors-flagga. Eller någon som visste innerbörden av "En Svensk Tiger", bilden som sitter uppe i Karls rum. Någon som känner till det?

Jaja, nu ska jag snart se på Jul i Yellowstone på 2:an. Det är en dokementär från Yellowstone, som är världens älsta nationalpark. Den ligger i delstaterna Idaho, Montana och Wyoming. Har sett några dokementärer därifrån tidigare, men jag tycker ändå det är intressant. Särskilt vargflockerna som finns där! Jag skulle verkligen vilka åka dit någon gång, det är så himla vackert!

Så, ha en fortsatt bra jul nu! Hej på er.


Min underbara Prinsessa.Fortfarande kan jag inte förstå att denna underbara varelse är min. Min! Det var mamma som hittade hennes annons. Jag hade i själva verket hittat en annan häst som såldes i samma stall. Chato heter han, en 170 hög svart, söt häst. Mamma visade Winnie, men jag var fortfarande mer intresserad av Chato. Vi bestämde att vi skulle åka dit, en torsdag medan jag fortfarande var på
filmlägret. Vi åkte dit på kvällen. Det var riktigt varmt och soligt. Vi skulle få rida Winnie först, och fortfarande var jag konstigt nog inte direkt intresserad. Jag vet inte varför, det kanske helt enkelt berode på att jag var sugen på att pröva Chato. Men så började jag koncentrera mig mer på Winnie. Såg på när "inridaren" (i brist på bättre namn) och mamma red. Sen fick jag sitta upp själv.Då började jag bli småkär i henne. Långa, långa steg i skritten, mjuk, mysig trav och en galopp jag blev rätt förvånad över. Det kanske inte gick så fort, men det var en så... nej, jag vet inte ens hur jag ska beskriva. Så stark på något sätt. Och hennes ögon. Så vakna och fulla av liv. Efter sex år med ridskolehästar är den där starka, unga, livliga glimten rätt ovanlig.

Jag minns knappt Chato sen. Inte mycket mer än att han inte hade en bra dag utan var svår att rida för allihopa.

Efter det åkte vi och provred en del andra hästar, men jag mindes fortfarande Winnie. Söta, unga Dalwinnie. Det där "småkär" växte, utan att hon ens var där.Vi åkte dit en gång till, för att se henne löshoppas. Vi hade nästan bestämt oss, jag hade i alla fall bestämt mig. Om vi fick, som mamma sa ja, om de trodde jag skulle klara en unghäst, då var det henne jag ville ha. Så länge hon skulle få det bra med mig, så länge jag klarade det, så ville jag ha henne. För hon var ju ändå bara en unghäst, en fyraåring. Tänkte vi då i alla fall.

Hon löshoppades i alla fall, och det gick väl faktiskt inte så jättebra. Det höjdes för högt för fort och hon lärde sig att krypa under snöret och rusa runt i ridhuset. Men när hon väl
hoppade så var hon riktigt duktig. Men under hela tiden, kanske speciellt när hon rymde under snöret, så strålade hon. En sådan där busig småbarns glädje. Jag blev lycklig av den där utstrålningen, och jag kunde bara inte sluta le. Jag log så fort jag såg på henne.
Vi bestämde oss då. Vi
 skulle köpa henne.Men var ju ett litet steg kvar. Veterinärbesiktningen. Så nervös jag var. Tänk om något var fel? Tänk om hon hade ett oupptäckt problem med rygg, ben vad som helst! Då skulle jag aldrig få köpa min ängel. En skadad fyraåring som förstahäst liksom, nejnej. Jag hoppades och bad att hon skulle vara helt frisk. Oh, så jag hoppades.

Så ringde mamma en dag. Jag var ensam hemma, det var helg har jag för mig.

                "
Hon gick igenom besiktningen."

Efter att jag lagt på visste jag inte vad jag skulle göra. Jag kunde bara le. Hela min tillvaro var ett enda lyckorus. Hon hade gått igenom besiktningen! Vi skulle köpa henne! Hon var
min!
Jag minns att jag ringde Bella. Först gick jag bara omkring i hela lägenheten, kunde inte vara still. Sedan lade jag mig ned på golvet och bara log, pratade med Bella och försökte låta bil att gråta av lycka.Det där med att vi tänkte på att hon ändå bara var fyra år. Jisses säger jag bara. Hon är inte fyra mentalt, hon är minst tio. Traktorer som kör upp bakom baken på henne, prassla med påsar över hennes huvud, låta henne gå över plast, slänga med grimskaft över hennes huvud. Ingenting verkar skrämma henne.
Så vacker, så underbar, så busig, så klar.

Man säger ju att lycka och kärlek inte kan köpas för pengar, men det tror jag faktiskt jag gjort. Hon är lycka. Hon är kärlek. Vad hon än gör och vad som än händer älskar jag henne. Jag kommer alltid att älska henne.
Dalwinnie.


Dan före doppardan.

Bella sov över här inatt. Vi åt tacos och skrattade en hel del, hehe. Dessutom hittade en trailer till Shrek 4! Jag måste se den. Mästerkatten i stövlar är ju för söt, haha.
Jag har i alla fall slagit in alla julklappar. Inte för att det var så många, men ändå. Känns otroligt att det gått så fort, höstterminen alltså. Känns som om det bara var någon vecka sedan vi sa "Tänk att det redan gått en månad" i klassen. Jisses. Jaja, hejpåer.

Nytt försök.

Om någon timme tänker jag gå ned på stan och leta rätt på de sista julklapparna. Den här gången känns det lite mer lockande. Hehe.
Just nu sitter jag och lyssnar på Johnny Cash (), tittar på Biggest Loser och funderar på vad jag faktiskt ska köpa idag. Dessutom fryser jag som vanligt om fötterna. Kan inte någon uppfinna ett minielement man kan montera fast på fötterna?


~ Full of broken thoughts I cannot repair.


~ I can touch the sky, I know that I'm alive.Åh fy!

Det här var sista gången jag gick utanför dörren utan femtioelva strumpor i vinter. Mina fötter är istappar! Jag haltade uppför trapporna, eftersom det kändes som om fötterna somnat fast tio gånger värre. Nu ligger jag under täcket med datorn och fryser, trotts att jag varit inne i tio-femton minuter. Brrrr.

Nu sitter jag och kollar på "Färjan Speciall"... Fast bytte nyss till Anna Ankas Jul. Hon är ju helt otrolig, och det är inte direkt positivt. Snart ska Anna Anka ska äta Kalle Anka förresten. Hoho.
De köpte en anka att ha till middag.

Nä, nu ska jag fortsätta försöka tina upp. Hejpåer.


Det sprack.

Jag hade ju tänkt att gå ned på stan, och kanske rid ut med Winnie. Men det blev till att vila idag. Hehe. Imorgon får jag försöka igen. Winnen kan ju faktiskt få vila, alternativt longeras/tömköras idag, eftersom hon nyss blivit igångsatt igen. Jaja, vi får se.

(Något har jag gjort idag i alla fall.)

Haha!


Godmorgon.

Jullov är skööööönt!

Helt otroligt att det är jul på torsdag! Tre ynkliga dagar! Fortfarande behöver jag köpa några julklappar, men det går snabbt. Tänkte gå ned på stan idag eller i morgon, beroende på när jag orkar släpa mig ut.  -12 grader låter inte inbjudande när man ligger i soffan med ett tjockt täcke och den varma datorn i knät.
Sedan ska jag till stallet också. Funderar på att rida ut ifall det går utan att få decimeterhöga snöstyltor under hovarna. Det är nog det värsta med snö.

Hejpåer.

Picture.

Som ni redan märkt fick Linnéa leka model i helgen. Här är ytterligare några få bilder.
Helg.

Både igår och idag hade vi stalltjänst vilket betyder att fodra och släppa ut 11 hästar i stallet. Klockan sju på morgonen. Mindre trevligt att gå ut i 20 graders kyla, men det är rätt skönt när man väl kommit igång och fått upp värmen. Vi har dessutom tagit in hästar och gett lunch, samt gett mat på kvällen.

Sedan har vi även julbakat. Knäck bland annat, och pepparkakshus. Det sistnämda ser rätt... mmh.. intressant ut, hehe. Sen gjorde mamma någon noguatchokladnötterkaka som är supergod!

Hejpådig.


;;


Hide and Seek~ Frosty the snowman was a jolly happy soul.


Haha.

Mamma köpte nya termobyxor idag. Linnéa skulle prova dem, och då upptäckte vi något väldigt roligt.

Framsidan; Snygga, trevliga termobyxor.


Baksidan; Skithål.


Haha jo. Det finns faktiskt en dragkedja i baken så man slipper ta av sig byxorna när man måste på toa. Vet inte om jag tycker det är smart eller äckligt.

~ We're in heaven.Lycklig!

Jo, men det är jag. Dagen har varit toppen. Lärarna hade en väldigt intressant julshow.. *host*. Hehe.
Sen blev det julklappsshopping med Pro och två av hennes klasskompisar. De pratade konstant, jisses. Jag har fått ihop de flesta julklapparna nu vilket känns skönt. Dessutom gav jag mig själv en julklapp.
Jag hittade en nyinspelning av Svindlande Höjder (Wuthering Heights)! Jag har letat efter den filmen ända sedan jag läste boken! Det är det enda Twilight har åstakommit, den har fått mig att hitta den boken! (Det är en av Bella, huvudpersonens, favroritböcker och nämns en del.)
Och nu hittade jag en nyinspelning på Åhlens och var bara tvungen att köpa den. Så nu blir det filmtittande i helgen.

Hejpåer.

Avslutning.

Idag är det äntligen julavslutning då. Wiii. Vi ska samlas 11.20 vid Aros Congresscenter i Västerås och se på en julavslutning, och efter det ska vi äta lunch där. Trevligt trevligt.
Efter det blir det julklappsshoppning med Pro. Det är också trevligt, hehe.
Nu måste jag göra mig i ordning, hejhej.


Go Bytingen!

Releasen gick bra, och tidningen blev bra. Halva klassen har gått, och stämningen i klassrumet är jättehärlig. Fanny, Linn och Johanna dansade precis runt den 50 centimeter höga minijulgran, Fanny och Sara försöker åka samtidigt på Daniels skatebord och musik spelas på hög volym.
Nyss började lyfte Christine upp Fanny och började snurra. Haha. Och nu skriker alla på mannen som plogar uppe på parkeringstaket, eftersom de inte vill att det ska plogas där.

Jag älskar verkligen min klass! Wii.
(Nu började Christine snurra Sara istället. Haha.)

Kaos!

Det är kaos utanför klassrummet. Men stämningen är på topp och allt är klart för releasepartyt.

Woho!

~ The chain reaction will never stop!

När ens favoritfilm passar så bra ihop med ens favoritlåt måste man göra något åt det.
Snabbt ihopslängd och inte så snygg, men ändå.


Förebilder.

Jag har framför allt två förebilder inom ridning och speciellt NH (Natural Horsemanship). Den ena är 16 år och heter Norah Kohle. Hon har två hästar, Conny och Coolman. Hon har ett fantastiskt band till sina hästar och är otroligt duktig på trickträning och NH. Conny har gått från bråkig problemhäst till underbar drömhäst sedan han kom till henne, och verkar vara en fantastisk häst.


(Bilder från henned bilddagbok empathy)
Blogg; http://nkohle.blogspot.com/
Träningshemsida; http://www.norahkohle.webb.se/

Nästa person är Paulina Tufvesson och är 17 år. Hon äger en liten shettiskille vid namn Alvin. Hon har ägt Alvin i ungefär fyra månader, sedan 6:e augusti, och sedan dess har deras utveckling gått från 0 till 100. Alvin var också något av en probelmhäst, men idag är de oerhört nära varandra och den kärlek, tillgivenhet och förtroende de visar varandra är något de flesta inte kan få fram på flera år med sina hästar!

Paulina har just nu över 2900 personer som följer henne och Alvin på bdb. För ett tag sedan hittade hon ett sött litet shettisföl vid namn Isak, som hon ville köpa. Dock hade hon inte pengarna att köpa honom just nu. Hon försöker skrapa ihop pengar från alla håll, och bad de som bevakade henne kunde skänka en någon krona till henne. Om det så bara var en krona. Många bäckar små ni vet.
Hon har på tre dagar fått in ungefär över 800 kr. Hon är en förbild för många.


(Bilder från henned bilddagbok mirakelbarn)
Hemsida; http://www.playlovelearn.studio.nu/
Film; 1 & 2

Onödig skoldag.

Jo, det var det.
Vi skulle ha pysseldag idag. När vi kom dit fick vi ungefär fyra små modellerabitar, var av den största inte ens var lika stor som en tärning. Sen skulle vi göra en liten gubbe av det. Efter det skulle vi ta bilder med julstämning och sen var det i princip klart. Lyckat.

Kom i alla fall nyligen hem från stallet. Win och jag pulsade omkring lite i snön och red sedan i ridhuset. Hon har blivit så duktig på att stå still. Nu kan jag ställa henne i ridhuset, be henne stå still och gå omkring utan att hon rör sig. Idag kunde jag till och med ta tyglarna i handen, gå så långt ifrån henne som tyglarna tillät och lägga lite tryck på dem. Hon stod kvar tills jag bad henne komma. Därimot har jag problem med att kalla in henne. Står hon en bit från mig och jag ber henne komma närmre gör hon inte det förrän man drar lite i tyglarna eller petar henne lite med ridspöt.
Är det inte det ena är det det andra som krånglar.

Jag är kär. <3

http://www.blocket.se/kalmar/Busig_shettis_flicka_fodd__09_24260258.htm?ca=9&w=3

Vem skulle inte vara det i den här sötnosen?! Tänk om man hade en egen gård!


..?

Inte för att låta otrevlig, men hur kommer det sig att sju personer tjugominuters mellanrum hittar min blogg och kommenterar? Som sagt, missförstå mig inte. Det är bara roligt. Men hur i hela friden gick det till? Är jag länkad någonstanns eller så?

Hehe. Hejpåer.

Chock.

Bytingarna valde min inbjudan till den som skulle skickas ut till skolan. Jisses. hihi.

Vi har i princip slutat. Hanna och jag kom precis tillbaka efter att ha handlat till releasepartyt. Fyra stora chipspåsar, en nästan full påse med lösgodis (sånt där med papper, typ Dumle), fem stora 2-liters Petflaskor med med äppel/pärondricka och lite annat.
Kändes  sådär lagom normalt att betala allt det i kassan, på en tisdag. Hehe.

Snön vräcker ned förresten. I morse gick jag ut genom dörren med cykelnyckeln i handen, men när jag fick syn på min halvt begravda cykel och den decimeterhöga snön på marken valde jag att gå i stället. Det var nog rätt smart.

Hejpåer.


Puuh.

Matten gick förvånandsvärt bra faktiskt. Det var ju visseligen ett G-prov, men jag klarade det i alla fall.. tror jag. Hehe. Känns extremt skönt att slippa oroa sig för det nu!
Efter lunchen gick jag, Klara och Sofia runt på stan, eftersom vi inte hade idrott på en och en halv timme och hade gjort de uppgifter vi skulle. Jag insåg att jag måste försöka köpa julklappar snart. Det är så svårt att hitta på vad man ska köpa, men jag har endel klara som jag bara ska köpa.

På idrotten hade vi spinning, alltså cykla på motionscykel. Jisses säger jag bara. Jobbigt! Och för att göra saken extra jobbig skulle jag ju skynda mig till stallet när jag kom hem. Och jag skulle cykla dit. Jag kan bara säga att mina ben är riktigt marinerade just nu.

Ridningen gick riktigt bra. Vi hade poänghoppning, vilket innebär att man ska hoppa så många hinder som möjligt under en minut. Olika hinder ger olika mycket poäng. Jag hade Franz, och han var riktigt duktig för en gångs skull.
Det gick bättre än sist det var poänghoppning. Jag hade Ayla, och hade kommit på en bra väg att rida där jag tog många hinder och så. Ayla vägrade på andra hindret. Efter det blev det bara att improvisera, eftersom jag kom åt 'fel' håll än jag tänkt mig. Hehe, det var rätt intressant.

Jaja, nu måste jag ta något att äta. Är hungrig! Hejpåer.

hihi. *busbarn*

http://www.tackfilm.se/?id=1260814213628RA90

Jag var helt enkelt bara tvungen. Hihi.
Det förstör lite i slutet att det visar sig vara en reklam för TV-avgiften, menmen.

Stress.

I morse var jag tvärsäker på att jag skulle komma försent till bussen, tiden försvann liksom väldigt fort någonstans där efter tjugo i åtta. Hehe. När jag i alla fall väl kommer till busshållplatsen är det knappt några människor där. Ungefär fem stycken av en vanligtvis fullsmockad buss. Mmh.

Det visade sig att bussen av inställd, och jag skulle komma försent till matteprovet. Yay.
Lite halvt panikslagen gick jag bort mot järnvägsstationen för att slippa stå ute i kylan, och då får jag syn på ett tåg på det spår Västeråståget brukar stå på. Och dessutom en kille jag vet brukar åka med min buss som är påväg mot det spåret. Jag smårusar dit, och hinner i princip slänga mig på tåget innan det går.
De hade börjat köra tåget igen istället för bussen!

Dessutom blev jag räddad av en gammal V-bo kompis när jag skulle av tåget. Jag var nämligen oteknisk nog att inte lyckas öppna dörren! Det var ett sådant där nytt dubbeldäckartåg, och den har atomatiska dörrar mellan vagnarna liksom. Med rörelsesensor. Jag går inte ihop med sådana!
Jag kan inte ens få igång sådana vattenkranar som finns på vissa toaletter. Jisses.

Jaja, nu ska jag dö lite. Vi har matteprov. Suck.
Hejpåer.

Baka baka liten pepparkaka.Send it on.


Ja jag vet att jag redan länkat till denna. Men den är bra. Dessutom har den ju en betydelsefull mening. Den är skapad för "Disney's Friends For Change: Project Green". Helt enkelt vänner som tillsammans gör något för miljön. Att ensam inte kan göra mycket, men så fort vi börjar sammarbeta kan vi komma någonvart.
"Även om jag bara är en person, finns det miljoner människor som jag. Vi kan förändra världen."

Och när vi ändå talar om förändringar. Ikväll visar Kanal 5 filmen "Pay it Forward". Det är nog den vackraste, sötaste filmen jag någonsin sett, och då har jag ändå bara sett trailern och slutet... (ja vadå, det fanns på youtube och jag kunde inte låta bli!)

Den handlar om 12-årige Trevor och hans klass får en uppgift av sin SO-lärare att tänk ut ett sätt att kunna förändra världen. Trevor kommer på "Skicka vidare" (pay it forward).
Alla människor ska hjälpa tre personer. På något sätt hjälpa tre personer. Dessa tre ska, istället för att på något sätt betala tillbaka, hjälpa tre andra personer. Osv.

Måste bara se den. 21:00 på Kanal 5. Skicka vidare.
Nu måste jag fortsätta med matten. Hejpåer.

Jaaou.

(Alltid lika fantasifulla rubriker.)

Idag skrittade jag ut på Winnie, för första gången på länge. Det var så otroligt mysig! Speciellt eftersom det började snöa efter ett tag. Gigantiskt stora snöflingor som faktiskt låg kvar på marken! Och så var solen påväg ned, så mysigt! Dessutom börjar min lilla träning med Winnie ge resultat. Som att jag ska kunna knäppa loss henne och ta av grimman utan att hon genast försöker gå in i boxen. Idag hade hon till och med hö i boxen, men stod ändå stilla, lös, i gången utan att göra något. Dessutom står hon numera alltid kvar i boxen även om boxdörren är öppen, vart man än går. Min duktiga lilla gullunge!

Efter det kollade jag på Lucian i Sorf. Det var trevligt, och dessutom blev jag kär i familjen Robergs kamera. Man kunde filma i otroligt bra kvalité! Hehe.

Hejdåpåer.

Nattlig underhållning på MSN.Nu ska jag sova. Godnatt på er alla nattugglor.
God natt, sov sött, dröm om småkryp du mött!


Idol!

Nu sitter vi här bänkade för Idol. Wiii!

EDIT ;; And the winner is.. Erik! :D

Fredag!

Så härligt med fredag!
I helgen har jag inget inplanerat, vilket känns rätt skönt ändå. Ja, förutom att jag måste träna på matten, menmen.
Det var Luciatåg i skolan idag. Haha, det var en kille som Lucia, två vandrande paket, en osammanhängande Rudolf utan röd mule och en hög andra. Det såg riktigt komiskt ut. Efter det blev det lussebulle, pepparkaka och julmust medan vi fortsatte med Webbdesignen. På datorkunskapen sen gjorde vi varsin egen framsida till tidningen, bara för att träna. Det var en rätt skön dag alltså.

Hejpåer.

Som den Disneynörd jag är. <3

Jonas Brothers Miley Cyrus, Selena Gomez, Demi Lovato - Send it on

Så det kan gå.

 När man startar MSN kommer en ruta med MSN Today upp, där man kan se små filmer om nyheter. Den som visades idag fick mig verkligen att haja till.
Jag tyckte nämligen det stod "Död man nermejad av brandbil". Och så såg man en lätt suddig bild från filmen där en man såg ut att mycket riktigt bli påkörd av en brandbil.
Det var det där med "Död man nermejad av brandbil" som fick mig att bli lite förvirrad. Är man död och lyckas bli påkörd av en brandbil är man duktig, hehe.
Dock visade det sig att det stod döv man, vilket förklarar en del. Så här har det blivit rätt ofta ibland för mig, att man läser fel, och det kan bli rätt roliga missförstånd. Haha.

Har ni råkat ut för något liknande?


Bartholomeus.

Det här är förresten mitt hjältejulvirus Bartholomeus. Söt va?

Jaaou.

Vi fick sluta tidigare efter datoranvändarkursen i dag, om datorberoende och annat. Dessutom hade vi ju sovmorgon i morse, så det här har varit en riktigt härlig dag. Elvis och Lucas verkar också ha blivit kompisar. De fräser visseligen åt varandra ibland, men de leker ibland också. Sötnosarna.

För övrigt har jag helt gett upp att för traditionen och skojjsskull se på årets julkalender. Någon gång där efter att en kvinna skulle skaka om alla böcker så att barnen inte skulle kunna skratta åt orden som stod i dem gav jag upp. Herregud alltså.
Istället har jag lånat hem Herkules Jonssons Storverk av mormor. Det sändes 1969 och är nästan bättre än Greveholm, och då är den bra! Herman "Herkules" Jonsson, som spelas av en James Dickson, är världens sötaste unge! Och Tage Danielsson som spelar pappan är så rolig.
Jag bara älskar den julkalendern.
"Nä dra mig baklänges på en talpinnevagn tills kälken är färdig!"

Hihi.


Johnny Cash! <3

Jag blir alltid så glad av att lyssna på honom! Och därför blir jag alltid så glad av att massor av skivor av honom ständigt dyker upp på Spotify! Kärlek till Johnny Cash!
Den första Cashlåt jag hörde. Kan inte låta bli att skratta åt den fortfarande. Jag älskar slutet på "historien", så smart ändå.

Winnie! <3

Hade jag inte vetat att hon vilat i ungefär en månad hade jag aldrig gissat på det. Red för första gången på riktigt idag, och hon var så himla duktig! Bästa hästen alltså!

I morgon har vi sovmorgon igen, vilket känns väldigt skönt. Att få sova en timme extra är aldrig fel!
Nu ska jag i alla fall ta något att äta, och leta på Lucas. Han låg i min säng när jag åkte härifrån när jag skulle till stallet, men fräste så fort Elvis kom nära. Nåja, det är framsteg i alla fall. Han ligger sängen istället för under.

Movie!

Den här nya filmen, Avatar, är något jag verkligen vill se! 

Text från wikipedia;
"Filmens handling utspelar sig runt 2100-talet och kretsar kring en tidigare marinkårssoldat från jorden, den delvis förlamade Jake Sully. Jake blir bosatt på planeten Pandora vars luft inte är andningsbar för människor. Planeten är bebodd av den utomjordiska rasen Na’vi. Na’vis är en ras som liknar människor, men med svansar, blå hud och en längd på tre meter. Jake blir inkallad till Avatar-programmet som gör det möjligt för honom att gå. Programmet gör honom till en Avatar som är namnet på Na’vis form som gör att han liknar en av dem.

Människorna är på Pandora för att söka efter värdefulla mineraler som kan göra Jake till en hel människa. Men Na’vi släpper ut sina krigare för att försvara sin existens.

Jake skickas djupt in i Pandoras djungler som scout för de soldater som kommer att följa. Där möter Jake många av Pandoras skönheter och faror. Där möter han också en ung Na'vi-hona, Neytiri, vars skönhet endast motsvaras av hennes grymhet i strid.

Men Jake är fångad mellan jordens militär-industriella styrkor och Na'vis. Jake måste välja sida i en episk strid som kommer att avgöra ödet för en hel värld."

Vill se, vill se, vill se! Den har premiär 18 december, alltså om 9 dagar.
Trailer;Men, ärligt talat. Jag vill nästan se den nya disney barnfilmen Prinsessan och Grodan. Haha, jo. Jag är helt såld på Disney, oavsett hur gammal jag blir. Och den här verkar söt. Hihi.
Trailer; http://www.youtube.com/watch?v=O8N-kIiELUA&feature=channel

~ I can transform ya.

Det här var rätt intressant att göra.
Ganska snabbt och lite slarvigt gjort, men ändå. Jag älskar Photoshop!
Illustrator.

Bytbladet är (typ) klart, så vi har fått göra varsin inbjudan till resten av skolan. På fredag ska vi rösta om vilken vi ska använda.
Min ser ni nedan. Den är rätt pixlig eftersom jag Print Screena direkt från Illustrator.(Och observera att detta endast är för elever på JB, hehe. ;) )
Nu ska jag på lunch. Hejpåer.


Nu känns det bättre.

Vi ska få sluta tidigare, vilket känns väldigt bra med tanke på det senaste inlägget. Egentligen är vi helt klara nu, vi har pysslat på esteten, men vi ska "redovisa" det vi gjort innan vi får gå. Tills dess är det bara att slappa.

I morse redovisade jag dessutom engelskan, något typiskt svenskt. Jag valde smörgåsbord, eller smorgasbord. Hehe.
Det är faktiskt svenskt, för på språkresan var det 75 % av engelskmännen som sa;
"So, you're from Sweden? I know a swedish word! Smorgasbord."

Appropå estet förresten. Vi fick i uppgift att skapa ett virus utan en tråd, en ståltråd, en frigolitbit, en tjockare pappbit, något form av tyg och något galontyg. Jag skapade en flygande superhjälte virus som fick heta Bartholomeus. Just nu hänger han i fönstret ovanför de andra. Hihi.


Men det här är ju helt underbart!

Ironin flödar.

Här tar man sig upp, somnar nästan stående och släpar iväg sig till skolan, och så har ingen sagt att vi har sovmorgon! Jag var ju inte i skolan igår, så det är ju kanske lite svårt. Men i alla fall kommer jag att sitta här i en timme och 40 minuter nu och fördriva tiden med.. Ja, det finns säkert något. Suck.


Jisses.

"Varje år dör cirka 7 personer genom att bli spetsade på vassa föremål i diskmaskinen"
"Tre personer dör varje år av att testa om en 9-volts batteri fungerar på tungan"
"I genomsnitt så förlorar dem som spelar nätpoker 15 000kr innan de beslutar sig för att sluta spela"
"I Kalifornien krävs jaktlicens för att ladda en råttfälla"
"Charles Chapplin fick tredjepris i en Charles Chapplin look-a-like tävling"

Hur lyckas man?! Hehe.

Gosh.

Det var ingen Chuck idag! Hemskt ju!
Dessutom hade jag Franz idag på ridningen, Sorfs hemskaste och jobbigaste häst. Han verkar försöka köra upp huvudet i taket hur man än gör med honom, och när man ska borsta en trycker han upp en mot boxväggen. Usch.

Jag har i allafall fått fram Lucas från under schäslongen, och nu ligger han till och med sover! Whoho, framsteg!
Ne, nu ska jag se om det finns något annat bra att se på tv. Hejsvejs.

Fräsmaskinen är här.

Jag är ledig från skolan idag, eftersom jag gjorde lungtestet i morse. Det var liksom ingen mening att åka till skolan efter det. I alla fall mår farmor och farfar inte så bra, så vi har hämtat hem Lucas, min katt, därifrån. Lucas är runt en 12 år och seg som sirap. Just nu sitter han och morrar / fräser missnöjt under mammas säng. Han är en ganska speciell katt, som ska ha allting på sitt vis.
Elvis är väldigt missnöjd med situationen.

Jaja. Nu ska jag dra till stallet, tjohojs.

En bild från när Lucas var hos oss senast.


~ Open up the part of you that wants to hide awayWiii.

Winnie bugade igen. Haha, och den här gången stod hon så ett litet tag. Min gullunge.

I alla fall var det kul med Bella, och Thea är fortfarande världens sötaste unge. Vi såg på Ice Age 3 (haha) och Raise Your Voice med Hilary Duff. Den var riktigt bra faktiskt.

Senare i morgon ska jag till läkaren och kolla.. ja ärligt talat är jag fortfarande inte fullständigt säker på varför jag åker dit. Men det är något i stil med att testa mina lungor eftersom jag har/har haft ansträngnings astma. Jag blåser i princip i en sak som ser ut som ett toalettrör, hehe.

Nej, nu ska vi snart äta. Det doftar underbart i hela lägenheten. Hejpåer.

~ Don't Stop, Make it PopJaou.

Nu sitter jag här bredvid Bella och lyssnar på musik. Hon klagar på mig eftersom jag tröttnat på alla låtar hon gillar nu. Hehe. Men vi kommer nog på något att lyssna på.
För övrigt är Thea världens sötaste unge. Och nu kan hon tydligen säga Jonna! (Att hon säger Nonna spelar ingen roll.)

Nej, det känns som om jag inte har något vettigt att säga. Hejpåer.

Oh snälla!

Jag brukar ju släppa Winnie i ridhuset och låta henne gå/springa omkring lite och träna lite trick nu när hon vilar. Men att lyckas få hela ridhuset ledigt är nästintill omöjligt. På vardagarna är det inte möjligt förrän efter typ 8, så jag brukar försöka på helgerna i stället. Det är bara det att det alltid verkar vara en privatperson där.
Sist jag skulle prova var en person där och red, och innan det var det två personer som skulle släppa sina två hästar i ridhuset. Gången innan det var det upptaget och så fortsätter det så.
Lördagar är ridhuset ledigt hela dagen, så jag tänkte prova igen. När jag hade mockat och fyllt mat osv tänkte jag gå och kolla om ridhuset var ledigt.
    Och i stallet möttes jag av runt 25-30 vuxna och barn i tomteluvor som pyntade spiltor med granris och julgranskulor, borstade hästar och sadlade och tränsade.
Så gick det med den trickträningen alltså.

I ridhuset hade de byggt upp hinder och snart red en hel hög ungdomar omkring till julmusik. Fortfarande vet jag inte varför de red där, men det gör de i alla fall.. Jaou..

Det här är illa.

Igår kväll flätade jag håret lite snabbt för att man skulle få lite lockar i håret idag då, mest för att jag var lite uttråkad igår och bara började fläta håret. Jag gick och lade mig, och vaknade för ett tag sedan. Jag hann gå ända till badrummet och se mig själv i spegeln innan jag insåg att jag inte hade några flätot längre. Och jag vet inte när jag tog ur dem. Jag har ett svagt minne att jag rede ut håret och lade ifrån mig en tofs någon gång på morgonen när det fortfarande var rätt mörkt ute, men jag vet inte varför jag tog ur flätorna, och jag somnade om direkt jag lade huvudet på kudden igen.
Gå i sömnen har jag ju hört talas om. Men ta ur flätor i sömnen. Haha, jag lyckas med det mesta jag.

Reagera lite.

Jag läste en Metro tidning på tåget på vägen hem. Annars brukar jag inte kunna göra det, eftersom alla tidningar försvinner från ställningarna innan man hinner blinka.
I alla fall hittade jag lite intressanta artiklar jag tänker förmedla min syn på för den som inte bryr sig, hah.

För det första verkade hela tidningen ha ett "GO GREEN!" tema. Det är väl bra. Sen hur miljösmart det är att ge H&M två hela uppslag, alltså fyra sidor, för att visa fyra olika klädesplagg direkt efter första sidan kan diskuteras. Man förstår lika bra av en halv sida.
Sen kom diverse artiklar om klimatet, vad politikerna gör för klimatet, eller kanske snarare vad de inte gjort än.

Sen kom vi till delen jag tänkte skriva lite kort om. En liten artikel med vad DU kan göra för att hjälpa miljön. Nämligen klippa dig. Det är nämligen mer miljövänligt att vara korthårig, eftersom det går åt mindre schampo och vatten till kort hår än till långt. Allra helst skulle man endast ha rakat huvud, så länge man gör detta hos en frisör.
Till artikeln hörde två bilder. En på Agyness Deyn (aldrig hört talas om tidigare) med, jag citerar, "den korta, rätta klimatfrisyren." Bredvid fanns en bild på Angelina Jolie och hennes, jag citerar igen, "inte lika klimatsmarta frilla". Hon hade hår till nedanför brösten.

Så nu är man alltså klimatbov för att man har långt hår? Det är ungefär som när de anklagade kungen för att stjäla mat ur afrikanska barns munnar då han åkte omkring i biogasbilar (biogas kan ju göras av spannmål).
Herregud säger jag bara.

På en sida efter det hittade jag en annan liten, rätt intressant notis. Nämligen om "Muterad Svininfluensa". Jahapp, nu ska man alltså inte bara oroa sig för svininfluensa, utan också för muterad sådan? Och vad gör den här muterande svinisen då? Förvandlar en till en gris? Nöff.

Och så till sist till det mest bisarra av allt. Den väldigt omtalade vampyrfilmen Twilight har blivit porrparodi. Jag trodde gränsen för vad som räknades som patetiskt och långt ifrån normlat gick när de tillverkade en kall Twilightdildo med texten "I sparkle" på (källa; Kenzas blogg), men där hade jag tydligen fel. Det här har VERKLIGEN gått för långt.

Nej, nu ska jag sluta med det här babblet. Ha det så gött allihop. Hejpåer.

Idol.

Tove till Globen! VOTE!

Ärligt talat kan Erik få följa med sen. Först tyckte jag inte om honom. Han var för mycket av ännu en av dessa blonda söta killarna med en hjord skrikande 12 åringar efter sig, som en tredjedel E.M.D.
Men han gjorde Iron Maiden - Run to the Hills väldigt bra, och fortsätter han så sticker han faktiskt ut lite bland alla dessa tonårsskrikframkallande artister.

Men Tove är grymt bra! Angående artikeln Aftonbladet skrivt vill jag bara sucka högt.
Om du själv var 17 år, är bland de tre sista i Idol, jobbar som en galning i veckorna för att träna in låten och har chansen att förverkliga din största dröm och få ett skivkontrakt, vem i hela friden skulle inte bryta ihop minst EN gång?
Om du dessutom får två svåra låtar, är det då så kontigt?

Nej, herregud för Aftonbladet.
Nu ska jag fortsätta kolla på Idol. Tjohojs.

Ih.

Mamma har köpt Ice Age 3! Haha, Sid är kärlek. Liksom Scrat. Wiiuh.


~ I decided long ago, never to walk in anyone's shadows(Tove sjunger denna i idol ikväll!)

freeeedaysmyyyys.

Ja hörrni.
Nu står Webbdesign på schemat, ett riktigt roligt ämne faktiskt. Min lärare sa precis att han skrivit i minst G på alla våra omdömen, men att det måste ha blivit något fel eftersom det stod att jag inte uppnåt målen. Känns väldigt bra!

Ikväll kommer mamma hem från Örebro, hon har varit där hela veckan på en kurs och jag har varit ensam hemma. Det känns också kul, hehe. Vi ska äta taco i alla fall, och så vill jag för en gångs skull se Idol ikväll. De skulle faktiskt sjunga väldigt många bra låtar.

Nu börjar lektionen strax. Hejpåer.

Utanfantasi.


Död åt skolans julkalender.

Jag - och troligtvis resten av klassen - har lust att skrika just nu. Några.. jag tror det är tvåor.. har gjort en julkalender i år. Och det är väl trevligt.
Nej, det är det inte. För istället för att göra det enkelt för sig och framför allt för OSS, så har de låitit IT-linjen fixa så julkalendern kommer upp ATOMATISKT på våra datorer. Detta resulterar i att datorerna lägger av totalt.
Igår la InDesign av 10 gånger på sex-sju minuter. Idag slutade internet funka bara jag öppnade det och Paint la av två gånger när jag skulle försöka lägga in bilden nedan. Det här är ju inte klokt.

Det kunde inte ha kommit mer olägligt eftersom vi dessutom är i slutspurten på tidningen.
GAAAAH!


(Julkalendern handlar för övrigt om Jultomten som blivit mördad på toaletten på JB.)


~ It beginning to look a lot like christmas
Men smarta människa.

Jag la ned allt jag skulle ha idag i väskan och gick härifrån. Jag hann till och med parkera cykeln på station och var halvvägs till bussen innan jag insåg att plånboken låg kvar hemma! Busskort, matkort, bankkort, pengar. Allt.
Suck.

Så nu får jag ta 9.10 tåget istället. Jaja, jag kan ju jobba med det vi skulle ha jobbat med i skolan hemma undertiden istället.
Hejpåer.

HAHA!

Alltså, det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den här. Jag kan inte ta den på minsta lilla alvar. Mannen som kommer in genom dörren och ska rakas, det är ju Alan Rickman. Han spelar Severus Snape i Harry Potter.

Och här SJUNGER han! Han gör det bra, det gör han.
Men allt jag kan se framför mig är en förbannad Snape som står framför sin klass i fängelsehålorna på Hogwarts, drar av poäng från Gryffindor och sedan brister ut i skönsång a la 'Sound of Music' style! Herregud.

Julpynt.

1 december verkar en mindre explosion utbryta och plötsligt är det jul vart man än kollar. Adventsljusstakar, julstjärnor och julmusik.
Men tro inte att jag klagar! Idag har vi spelat julmusik hela dagen i skolan (det gillas) och under dagen har allt fler av mina klasskompisars bloggar fått mer julstämning. Själv började jag på headern igår och blev äntligen klar med allt nu. Det mesta är dock Picnik och penslar, men ändå. Blogg.se krånglade nämligen en massa.

Förresten såg jag första avsnittet av julkalendern i morse. Precis lika töntigt komiskt som jag hade förväntat mig. Dock insåg jag först nu att Eva Rydberg är med i den, vilket höjer kvalitén avsevärt. Kärlek till Rydberg!

Ha de gött.